3Y'DEN 3T'YE

3Y'DEN 3T'YE
      AKP İktidara gelmeden önce; Kamuoyuna,Acil Eylem Planı adı altında bir plan deklare etmiş;bu planı gerçekleştirmek için geceyi gündüze katıp bütün gücüyle çalışacağını duyurmuştu.3Y(Yoksulluk, Yasaklar, Yolsuzluk) ile etkin mücadeleden tutun da kimsesizlerin kimsesi olunacağı,Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin dikkate alınacağı, vaat edilenler arasındaydı. Acil Eylem Planı’nda öyle güzel vaatlerden söz ediliyordu ki bir tek cennet eksikti desek yeridir. On iki(12)yılın sonunda gelinen noktaya baktığımızda-acı da olsa-şu tespitleri yapmak mecburiyetindeyiz:
1)      Yoksulluk, yasaklar,yolsuzluk(3Y)laetkin mücadele edeceğim diyen AKP;“yoksulu,daha da yoksul”hale getirip kendi zenginlerini türetmiştir.
2)      Yolsuzlukayyuka çıkıp Türk Halkı;ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarları,Bakan çocuklarının evindeki para kasalarını ve para sayma makinesini;para sıfırlama meselesini unutmamış,akıbetini merak etmektedir. AKP,yolsuzluk batağına saplanmıştır.
3)      Türkiye -adeta- “Yasaklar ülkesi”diye bilinir olmuştur. Gösteri yasak,eylem yasak,youtube’a erişim yasak , facebook yasak,…..Yasak,yasak,yasak !Toplasak o yasakları, burdan köye yol olur...  
4)      AKP;Adalet terazisinin ayarını bozup yargıyı siyasallaştırmak,yandaş yargı oluşturmak için “gözünü budaktan esirgememiş”tir.
5)      Bölücü terör örgütü mensuplarına taviz üstüne taviz verilip talepleri bir bir karşılanmıştır.
6)      Millî değerlerimize-sistemli bir şekilde-savaş açılıp çözüm süreci adı altında; millî birliğimiz,bölünmez bütünlüğümüz dinamitlenmiştir.  
Türk Devleti ve Türk Milleti’nin hayrına olmadığı kesin olan yukarıdaki maddelere, onlarcasını eklemek mümkündür.
AKP marifetiyle içine düşürüldüğümüz zelil durumu gözler önüne seren, uykularımızı kaçıran basına yansıyan 3 Haberi, sizlerle paylaşmak istedim:
     1) Şırnak Valisi Hasan İpek; “….Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Halkın bu yoğun ilgisine hiç kimse karşı çıkmasın istiyorum…….”(Sözcü Gazetesi,30 Mayıs 2014)
     2) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK’nın kaçırdığı iddia edilen çocukların bırakılması için Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yardımcı olması çağrısı yaptı. Erdoğan, “ Onları alıp gelmediğiniz takdirde B planımız C planımız devreye girer” dedi.  “HDP, BDP hani siz neden görmüyorsunuz? Gidiyorsunuz, alıyorsunuz ya o yavruları da alıp gelin. Bunların da adreslerini iyi biliyorsunuz. Nerede neyim olduğunu biliyorsunuz. Alıp gelmediğiniz takdirde B planımız C planımız devreye girer…..”(27 Mayıs 2014 Salı,TARAF-Başbakan Erdoğan’ın Grup Konuşması’ndan)
     3)  Milliyet’ten Namık DURUKAN’ın Haberi: Ağrı Mitingi’nde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:
       "Planı Öcalan'a yalvarmak"
   “…. B planından C planından söz eden başbakana soruyorum. A planı dışında başka planınız olmasın. Sen parmak sallayıp bizi tehdit edersen biz de kurbanlık koyun olmadığımızı biliyoruz. Sen o zaman B, C planını görürsün. El mi yaman bey mi yaman. Zaten onun B planı gidip Sayın Öcalan’a yalvarmak C planı ikinci defa gidip yalvarmak. Çünkü biliyor ki bu çözüm süreci onsuz yürümüyor….."
     Aynı Miting’de konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten KIŞANAK’ın sözleri:
"Bugün siz burada başkanları ilan ettiniz. Sırrı Başkanı ve Mukaddes EşBaşkanı ilan ettiniz, şimdiden kutluyoruz arkadaşlarımızı. Biz Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri olarak Ağrı’yı kardeş şehir ilan etmeye  hazırız. Kürdistan’daki 100 belediye ile Ağrı’nın arkasında olacağız. Amed (Diyarbakır) Kürdistan’ın başkentidir. Ağrı ise şu anda bütün Kürdistan’ın başkentidir"   (Gazete Kritik, 1 Haziran 2014)
    “3Y(Yoksulluk, yasaklar,yolsuzluk)ile etkin mücadele edeceğim”diye iktidara gelen AKP ; 3T(Taviz,teslimiyet, tutarsızlık)ye “dört elle sarılma”yı çare olarak gördü. Zehri, zemzem diye sunmak  bu olsa gerek.   03 Haziran 2014  
                                                                
                                                                                                   Ali BENLİ
Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER