310 BİN ADAYA EN BÜYÜK KAZIK!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan önemli açıklama

310 BİN ADAYA EN BÜYÜK KAZIK!
Faaliyetleri sona eren dershane ve öğrenci etüt merkezlerinde mevzuat hükümlerine uygun olarak toplam 5 yıldan az olmamak üzere çalışmakta olan eğitim personelinin Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girme şartı aranmaksızın, kadro ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, sözlü sınavla Bakanlıktaöğretmen olarak istihdam edilmelerine ilişkin usul ve esaslar ve bu suretle atanacaklardaaranacak diğer şartlar Bakanlıkça belirlenir. Şeklinde MEB tarafından bir taslakhazırlanmıştır. 
Buna göre dershane öğretmenleri KPSS olmaksızın sözlü sınavla öğretmenolabilecektir. Dershane öğretmenlerinin de mağdur olmasını istemeyiz, ancak ataması yapılmayan 310 bin gencimizin suçu nedir? 

Öğretmen atanabilmek için var olan 40 yaş sınırı kaldırılarak dershane öğretmenlerine de KPSS ye girme hakkı verilmelidir. Aksi bir uygulama ataması yapılmayan yüz binlerce gencimizin devlete ve hayata küsmesine yol açacak büyüklükte bir travmaya sebep olacak ve telafisi imkansız tepki ve gönül kırıklıklarına sebep olacaktır. Aileleriyle beraber milyonlarca kişi devlete karşı zaten büyük bir yara almış güven duygusunu kaybedecektir. 

Başta Başbakan olmak üzere tüm yetkilileri akı selim davranmaya, yeni gerginlikler yaratmamaya, sorumlu davranmaya davet ediyorum, şayet birazcık izan ve vicdan kalmışsa. 

Tüm ataması yapılmayan öğretmenleri ve ailelerini hem Şubat ataması hem de KPSS'siz, torpilli atamaya tepki için 4 Ocak'ta Ankara'ya davet ediyorum. Ya bu yanlış anlayış duracak ya da hep birlikte durduracağız. Ya da susarak sineye çekeceğiz, takdir sizindir.

İsmail KONCUK
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER