YENİ YASA SAĞLIK ÇALAŞANLARINA NE KAZANDIRACAK ?

Yeni Torba Yasa Sağlıkçılara Neler Kazandıracak

YENİ YASA SAĞLIK ÇALAŞANLARINA NE KAZANDIRACAK ?

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından ”Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl TBMM’deki makamında gerçekleştirilen görüşmede daha önce tasarıda yer alan ancak son halinde yer almayan “Sağlık Uzman Yardımcılığı” için Bakanlık çalışanlarına ayrılan % 30 kontenjana yeniden yer verilmesi talep edildi. Sayın Erdöl’e 663 Sayılı KHK’nın 44. maddesine göre bu şekildeki düzenlemeye engel bir durumun olmadığı aktarıldı.

İşte Olası Kazanımlar;

ARAŞTIRMACI KADROSUNA ATANANLAR:

• Araştırmacı kadrosuna atananların maaşlarının araştırmacı kadrosuna geçmeden önceki kadrolarına ilişkin özel hizmet tazminatları ve ek göstergeleri üzerinden hesaplanması ve emekliliklerine kadar bu şekilde devam ettirilmesi gerekmektedir.

• Araştırmacı kadrosuna atananların; yeni kadroları ile eski kadrolarına ilişkin mahsuplaşmasına, eski kadrolarına ilişkin en son ay aldıkları döner sermaye tutarı dahil edilmelidir.

SAĞLIK UZMAN YARDIMCISI:

• Sağlık Bakanlığında ve bağlı kuruluşlarında görev yapmakta olan ve sağlık hizmetleri sınıfına atanılabilecek lisans programlarından mezun olanlar veya herhangi bir lisans mezunu olup da sağlık yöneticiliği konusunda yüksek lisans öğrenimini tamamlamış olanlar sağlık uzman yardımcılığı kadrosuna atanabilmelidir.

AİLE HEKİMLİĞİNDE NÖBET ÜCRETİ:

• Aile hekimliğinde görev yapan personele nöbet tutturulmamalıdır. Nöbet tutulması zaruri olan durumlarda, birimlerin kapsamı genişletilmeden nöbet tutan tüm personele nöbet ücreti ödenmelidir.

BAŞHEKİM YARDIMCILARININ ÜCRET ORANLARI:

• Eczacıları veya diğer sağlık bilimleri lisansiyerlerinin de başhekim yardımcısı olmasına imkan tanıyan düzenlemede hekim ve diş hekimi olan başhekim yardımcılarının sözleşme ücreti oranı %150 olarak belirlenmişken, diğer sağlık bilimleri lisansiyerlerininki %100 olarak belirlenmiştir. Eşit işe eşit ücret çerçevesinde başhekim yardımcılığı görevine getirilen bütün personelin aynı oranda ücret alması gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER