SAĞLIK SEN YIPRANMA PAYINI İSTEYECEK

Sağlık-Sen, Sağlıkçılar ile Gazetecilerin Yıpranma Payını İsteyecek

SAĞLIK SEN YIPRANMA PAYINI İSTEYECEK

 

SAĞLIK-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasını talep ettiklerini belirterek, "Bugüne kadar yıpranma payı olanların ne değişti de yıpranma payları elinden alındı."
 
 
 
ağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasını talep ettiklerini belirterek, "Bugüne kadar yıpranma payı olanların ne değişti de yıpranma payları elinden alındı. Bunun geri iade edilmesi gerekiyor. Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda Memur-Sen olarak gazetecilerin de hakkını savunacağız" dedi. 
 
 
Tokat Devlet Hastanesi'nde bir dizi temasta bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, sendika binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üye sayısını 38 bin 500 kişi artırarak toplamda 173 bin 500 üyeye ulaştıklarını belirten Memiş, Türkiye'nin en büyük yetkili ve etkili sendikası olmaya devam ettiklerini kaydetti. İlk defa toplu sözleşme masasına oturulduğunu belirten Memiş, bundan önce sağlık çalışanlarının tükenmişlik araştırmasını yaptıklarını kaydetti. Sağlık çalışanlarının tükenmişliğine bakıldığında yüzde 23.96 ile polislerin tükenmişliği ile hemen hemen aynı olduğunu işaret eden Başkan Memiş, "Polislerin, askerlerin, itfaiyecilerin yıpranma payı var. 24 saat hizmet veren bir kurum da sağlık hizmeti. Biz sağlık çalışanlarının da yıpranma payı almasını talep etmiştik. Gazeteci arkadaşlarımızın yıpranma payı elinden alınmıştı. İnşallah bu mücadeleyi de devam ettireceğiz. Kamu Personel Danışma Kurulu'nda yıpranma payını almak için mücadele vereceğiz. Bu kurulda mesleki riski olan bütün kurumların bütün kurumların hepsini orada konuşulacak. Ellerinden olan hakkın geri alınması konuşularak bir adaletsizliğin giderilmesi gerekiyor. 
 
Bugüne kadar yıpranma payı olanların ne değişti de yıpranma payları elinden alındı. Bunun geri iade edilmesi gerekiyor. Kamu personeli danışma kurulunda Memur-Sen olarak sizlerinde hakkını savunacağız" diye konuştu. 
 
GOÜ YOĞUN BAKIM SERVİSİ'NDE 8 KİŞİNİN ÖLÜMÜ 
 
Gazetecilerin GOÜ Hastanesi yoğun bakım servisinde bir günde 8 kişinin ölümü ile ilgili sorularına da cevap veren Memiş, devam eden soruşturma sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşılması gerektiğinin altını çizerek, "Belli bir dönem ölümü hasta olmazken ama bazen de olur ki biranda seri şekilde hastalar vefat edebilir. Bu anlamda hastanenin yaptığı açıklamaya göre 'elektrik kesintisi söz konusu değil' deniliyor. Bu konu araştırılıyor. Bende böyle bir şeyin ihmal söz konusu olmadığını düşünüyorum. Hastaların travma durumuna göre gerçekleştiğini düşünüyorum. Soruşturma neticelendikten sonra mutlaka kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Çünkü çok hassas bir konu" şeklinde konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER