SAĞLIĞINIZ İÇİN SERİNLEME YÖNTEMİNİZE DİKKAT EDİN !

Sıcakların artmasıyla birlikte deniz ve havuz mevsimi açılıyor. Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serhat Partalcı havuz suyu deniz tuzu ve kumu yüzünden oluşan hastalıklara karşı kadınları uyarıyor!

SAĞLIĞINIZ İÇİN SERİNLEME YÖNTEMİNİZE DİKKAT EDİN !

Yaz sıcaklarının artmaya başladığı şu günlerde aşırı terleme bazı tehditlere yol açıyor. Kadınların anatomik olarak erkeklerden farklı bir yapıya sahip olması sebebiyle özellikle yaz döneminde çeşitli hastalıklara kapılma riskini arttırıyor. Sağlık alanında başarılı çalışmalar yapmış bilim insanı Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serhat Partalcı  yaz mevsiminde artış gösteren mantar ve benzeri hastalıklara karşı bilgisizlik ve dikkatsizlik sonucu ağır süreçler yaşayan kadınları uyarıyor.

Op. Dr. Serhat Partalcı; kadın genitalinin daha geniş bir yüzeye sahip olması sebebiyle dış ortamdaki bakteri ve virüslerden erkeklere göre daha fazla etkilendiğini belirtiyor. Sıcak hava ve terleme ile birlikte oluşan mantar hastalığının; aşırı kaşıntı batma yanma kötü koku gibi belirtileri yüzünden hem sosyal hem de iş hayatlarında kadınları olumsuz etkilendiğine değiniyor. Partalcı; genital bölgenin nemli kalmasına bağlı olarak vajinal mantar enfeksiyonlarının çoğaldığını sentetik çamaşırların dar pantolonların bu riski arttırdığını belirtiyor. Yaz aylarında deniz veya havuz sonrası artan kaşıntı şikâyetlerinin mantar bulaşması şeklinde olmadığını havuz suyundaki klorun vücuttaki yararlı bakterileri öldürmesi sonucu mantar sporlarının aktif hale gelmesiyle oluştuğunu vurguluyor.
 
Op. Dr. Serhat Partalcı ayrıca; aşırı titizlik gereğinden fazla genital bölgeye müdahale etmenin temizlik maddeleri kullanmanın; bazik sabunlar deodorant parfümler bölgeyi korumak yerine tam tersine zarar verdiğinin altını çiziyor ve enfeksiyon oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Partalcı; kadınların doğal korunma faktörleri arasında iç genitallerden dış kısıma doğru yavaş sıvı hareketinin olduğunu vajina içinde normalde hastalık yapmayan bir takım mikroorganizmalar ve yararlı bakteriler bulunduğunu belirtiyor. Alınması gereken önlemleri ise şöyle sıralıyor; çok sık ve abartılı temizleyicilerle yıkamamak bu amaç için üretilen temizleyicileri günde 2 defa kullanmak havuz ve deniz ortamlarında ıslak nemli ve önceden kullanılmış şezlonglara temiz havlu yaymak uzun süre mayo ve bikiniyi ıslak kullanmamak mümkün olduğunca suda kısa süre kalmak.doktorlarız.biz

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER