İMAMLARA OBEZİTEYLE MÜCADELE GÖREVİ !

Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadelesine camiler de destek verecek. Vaazlarda asrın hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapılacak.

İMAMLARA OBEZİTEYLE MÜCADELE GÖREVİ !
Cami ve okullarda diyabet seferberliği 
 
Sağlık Bakanlığı'nın obezite ve diyabetle mücadele kampanyasına cami ve okullar da destek verecek. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzanan protokolün ardından başlatılan eğitim programı çerçevesinde; 2011 yılında 7 milyon 547 bin 573 öğrenci, 585 bin 710 öğretmen ve  581 bin 807 veliye, diyabet ile obezite farkındalık eğitimi verildi. Yeni dönemde de sürecek eğitimlerle birlikte bu sayının 8.5 milyonu aşması bekleniyor. 
 
Obezite konusunda camilerden halkı bilgilendirmek isteyen Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da bu projeye dahil etti. Diyanet personeline, obezitenin yanı sıra diyabet ve kanda yağlanma olarak bilinen hiperlipidemi konularında seminerler verilecek. Böylece dünyada çağın hastalığı olarak bilinen ve Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'de her geçen gün yaygınlaştığını tespit ettiği yanlış beslenme kaynaklı bu üç hastalık konusunda camilerde verilen vaazlarla da bilgilendirme yapılabilecek. Diyanet'in beslenme ile ilgili bir başka çalışması da helal gıda ile ilgili olacak. Diyanet'te oluşturulacak özel bir birim tarafından helal gıda ile ilgili çalışmalar takip edilerek, il müftülükleri ile koordineli çalışmalar yapılacak. 
 
Tüm dünyada artık Müslümanlar sadece kendi inançlarına uygun olan gıdaları tüketmekle kalmıyor, gıdalara ait risklerden korunmak için helal gıda sertifikalama (markalandırma) sürecini sürdürüyorlar. Zamanla sistemleşen helal gıda sertifikalama çalışmalarına, bazı ülkeler resmi statü de kazandırdılar
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
a.alpaslan
a.alpaslan - 12 yıl Önce

güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum.imamlar günümüzde ençok trafik ve kul hakkı üzerinde dursalar daha güzel olur.hız,hatalı sollama,makas atma, emniyet şeridinden gitme,yola çöp savurma ,kırmızı ışıkta geçme...vb. kul hakkıyla ilgili çok çalışma yapmaları gerekiyor...

SIRADAKİ HABER