HEMŞİRELER YENİ UYGULAMAYA TEPKİLİ !

Türk Hemşireler derneğinden yapılan açıklama;

HEMŞİRELER YENİ UYGULAMAYA TEPKİLİ !
Değerli Meslektaşlarımız,
Bizleri derinden yaralayan, tüm girişimlerimize, çözüm önerilerimize rağmen engelleyemediğimiz çok önemli bir gelişme 03 Temmuz’u,  04 Temmuz 2012’ye bağlayan gece gerçekleşmiştir. Meslek liselerinin hemşirelik bölümlerine öğrenci alınması ve ebelerin hemşirelik görevlerini yetkiyle yerine getirmelerine ilişkin torba yasa tasarısında ki iki hüküm TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiştir.
Tasarı Cumhurbaşkanımızın onayından geçince yasalaşmış olacaktır. Bu nedenle Cumhurbaşkanına bu gün faksladığımız yazımızı sayfamızdan sizlere sunuyoruz. 
 
Bu konuya ilişkin meclis tutanaklarını okuduk. MHP, AKP ve CHP temsilcilerinin konu hakkında ki görüşlerini içeren beyanlarını bu tutanaklardan öğrendik. Tutanakları incelediğinizde MHP’nin desteğine tanık olacaksınız. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederiz.
Bu konuyu da sizlerle bu sayfadan paylaşarak, ülkemizde parlamentodan başlayarak hemşirelik algısının ne durumda olduğunu gözler önüne sermek ve ne yapılabileceği konusunda görüşlerinize başvurmak istiyoruz.
 
Saygılarımızla
 
THD Genel Merkez
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER