DOKTORUN E-REÇETELi İMTİHANI

Dünden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) zorunlu olarak uygulamaya koyduğu e-reçete uygulaması olan Medula sisteminde Türkiye'nin dört bir yanından eczacılar sistemden memnun olduklarını belirtirken, bazı eczacılar eskiden okunamadığı için şikayetçi oldukları reçetelerdeki doktora ait el yazısının bu kez “takip numaralarında” sorun yarattığını söyledi.

DOKTORUN E-REÇETELi  İMTİHANI

Dün itibariyle resmi olarak yürürlüğe giren e-reçete sistemini eczacılar genel olarak “olumlu” buldu. Bazı eczacılar ise sistemde bazı eksikliklerin bulunduğunu belirtti. Sistemin olumsuz yönlerinin başında, yazılan takip numaralarının bilgisayar ortamında değil de doktor eliyle yazılması ve bunun da eczacılar açısından sorun yaratması geliyor. Ayrıca Medula sisteminin sorun çıkartabileceğinden şüphe duyan eczacılar, altyapının yeterli olmamasından kaynaklanan sorunlar yaşanabileceğini düşünüyor. Bunlar dışında yaşanabilecek herhangi bir problem olmayacağını belirten eczacılar, sistemin düzgün çalışmasını ve bunun için gerekli altyapının kusursuz olarak yapılmasını istiyor.


‘Şimdilik bir sorun yok'
Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, sistemin işleyişini il ve ilçeler bazında takip ettiklerini belirterek, herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Kızılay ayrıca, İzmir'de bazı hekimlerin sisteme girişte sorun yaşadıkları duyumu ulaştığını ancak bunu doğrulatamadıklarını söyleyerek, “Sistem sorunsuz çalışıyor, olumsuz bir geri bildirim almadık” dedi. Türk Eczacıları Birliği olarak e-reçete sistemini desteklediklerinin altını çizen Kızılay, “En kısa zamanda hekimlerin sisteme şifre yerine e-imzayla girmesine yönelik çalışmalar tamamlanmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da Medula sisteminin düzenli çalışmasını sağlamalı ve piyasada bulunmayan ilaçlar güncel olarak sistemden ayıklanmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER