CEZAEVİ AİLE HEKİMLERİ MAĞDUR EDİLİYOR !

Tüm Sağlık-Sen Genel başkanı Okay Erözgün, alt yapısı tamamlanmadan uygulanmaya konulan aile hekimliği sistemi içinde her gün yeni bir problem ortaya çıkıyor dedi.

CEZAEVİ AİLE HEKİMLERİ MAĞDUR EDİLİYOR !
 
Sistem içinde bazı aile hekimlerinin sefilleri oynadığını belirten Erözgün, Hem zor ve mahrum şartlarda görev yapacaksınız hem de en düşük maaşı alacaksınız. Aile Hekimliği Sistemi bir kısım aile hekimini ekonomik yönden memnun ederken bazı aile hekimlerini de mağdur etmiş sefilleri oynamaya başlatmıştır dedi.
 
Aile Hekimliği Sistemi içinde mağdur aile hekimleri olduğunu açıklayan Erözgün,
Aile Hekimliği sistemi içinde Cezaevi Aile Hekimleri ve aile sağlığı elemanları özlük hakları bakımından en mağdur aile hekimleri olarak görev yapıyorlar dedi.
    
Erözgün, Kapalı ceza infaz kurumunda bulunan tüm hükümlü ve tutuklulara Aile hekimliği hizmeti veren Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanları zor durumda ve nerdeyse çıplak Devlet memuru maaşına görev yapıyorlar. Cezaevi nüfusu düşük olan bir yerde görevlendirilen aile hekimi aile hekimliği sisteminden maaş alamamaktadır. Tutuklular tahliye oldukça aldığı maaşta düşmektedir. Küçük cezaevlerinin kapasiteleri belli bu kapasitenin üstüne çıkma şansı yok. Örneğin 1000 mahkum ve tutuklu kapasitesi olan bir cezaevinde aile hekimi 1000 kişi üzerinden maaş alır yani asla 3500–4000 rakamına ulaşamaz. Üstelik cezaevinde doğan bebekler doğum yapan kadınlar performans sistemi içinde değerlendirilemez çünkü nüfus kayıtları yoktur. Yabancı uyruklu kadınların yada erkek tutuklulara sunulan sağlık hizmetleri yine T.C. Kimlik numaraları olmadığı için sistem içerisinde gösterilemez. Cezaevinde mahkûm ve tutuklu sayısı düştükçe bu şekilde kayıtlara girmeyen sağlık hizmetleri çoğaldıkça aile hekimin aldığı ücrette düşmekte dedi.
 
Dışarıdaki aile hekimliği hizmetleri ile kurumlarda ki aile hekimliği hizmetlerinin farklı sistemler içinde değerlendirilmesi gerekmekte olduğunu belirten Erözgün, aksi takdirde cezaevi şartlarında hizmet üreten özverili hekimler özverili yerine sefil hekimlere dönüşeceklerdir. Yaptıkları iş yerinde hayat standardının düşük seviyede seyretmesi işin doğası gereğidir. Hem hayat standardı düşük bir yerde mahrum olarak görev yapacaksınız hem de ücret açısından mağdur olacaksınız bu doğru değildir. Adil değildir. Sağlık Bakanlığı, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları cezaevi sağlık çalışanlarının bu mağduriyetlerini bir an önce çözüme kavuşturmalı dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER