ALO 184 HATTINA ŞİKAYET YAĞDI

Hasta ve hasta yakınlarının, Sağlık Bakanlığı'nın memnun olmadığı hizmetlerini ve çalışanlarını şikayet edebilmesi için kurulan ALO 184 hattına şikayet yağdı.

ALO 184 HATTINA ŞİKAYET YAĞDI


Sağlık Bakanlığı'nın hasta ve hasta yakınlarının, hizmetlerinden memnun olmadığı sağlık çalışanlarını şikayet edebilmesi için kurduğu ALO 184 hattına şikayet yağdı.

ALO 184 hattına, "Doktor bana yan baktı", "Doktor bana hakkını helal etmedi", "Canımı acıttı" ve "Muayene ederken ayağıma bastı" gibi gerekçelerle şikayetler yapıldı.

Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Türkiye'de kendi çalışanlarını şikayet ettiren tek bakanlık Sağlık Bakanlığı'dır. Bu uygulamaya son verilmelidir" dedi.
 
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
 
Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta dönüşüm adı altında başlattığı uygulamayla vatandaşlar ALO 184 hattını arayarak, memnun kalmadıkları sağlık çalışanlarını şikayet edebiliyor. Bu yıl Alo 184 hattına İzmir'den 5 bin şikayet yapıldı. Kent içindeki hastanalerin "Hasta Hakları" birimlerine de 10 binin üzerinde başvuru oldu. Vatandaşların sağlık çalışanlarından memnuniyetsizliği giderek artarken, ALO 184 hattı ve hasta hakları birimlerine, 'bu kadar olmaz' dedirtecek şikayetler geldi. Vatandaşların sağlık çalışanlarına, 'Bana yan baktı, 'Doktor bana hakkını helal etmedi', Beni çok bekletti', 'Canımı acıttı', 'Ayağıma bastı' şeklinde şikayetlerde bulunduğu öğrenildi.
Doktorlar, büyük tepki gösterdikleri hattın biran önce kapatılmasını istedi.
 
TEK BAKANLIK
 
Sağlık çalışanlarına yönelik şikayetlerin onları rencide eder boyuta geldiğini vurgulayan Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Sağlık çalışanları da kendilerini gerçek dışı nedenlerle şikayet eden vatandaşlara karşı dava açmalıdır. Büyük bir özveriyle çalışan ve vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alabilmesi için ellerinden geleni yapan sağlık çalışanları bu şikayetleri hak etmiyor. Bu uygulamalar artık son bulmalıdır" dedi.
 
GERÇEK DIŞI 
 
Hastaların kendi haklarını aramak için Alo 184 ve hasta hakları birimlerine başvurabileceğini ama gerçek dışı şikayetlerin yapılmaması gerektiğini belirten İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ayhan İzzettinoğlu, ''Tabi ki vatandaşların memnun olmadıkları sağlık çalışanlarını bize bildirme hakkı var. Ancak doktorların tıbben yaptığı uygulamalar da bazen vatandaşları memnun etmiyor. Örneğin, doktora gelerek istediği bazı ilaçları yazdırmak istiyor. Doktor da bunun doğru olmayacağını söyleyince de, ''Benim reçetemi yazmadı'' diye doktoru şikayet ediyor'' dedi.
 
DOKTORLARA GELEN ŞİKAYETLER
 
Doktor bana yan baktı
Beni çok bekletti
Canımı acıttı
Ayağıma bastı
Benimle ilgilenmedi
İstediğim ilaçları yazmadı
Tedavi çok uzun sürdü
Doktor bana hakkını helal etmedi
Hastama geç teşhis koyuldu ve yakınımı kaybettim
 
Doktorlar da karşı dava açmalı
 
Sağlık çalışanlarına yönelik şikayetlerin rencide eder boyuta geldiğini vurgulayan Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol "Bundan sonra sağlık çalışanları da kendilerini gerçek dışı nedenlerle şikayet eden vatandaşlara karşı dava açmalıdır. Büyük bir özveriyle çalışan ve vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alabilmesi için ellerinden geleni yapan sağlık çalışanları bu şikayetleri hak etmiyor. Bu uygulamalar artık son bulmalı" dedi.
 
İlaç yazmayınca şikayet ediyorlar
 
İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ayhan İzzettinoğlu, hastaların kendi haklarını aramak için Alo 184 ve hasta hakları birimlerine başvurabileceğini, ama gerçek dışı şikayetlerin yapılmaması gerektiğini söyledi. Doktorların kanıta göre işlem yaptığını vurgulayan İzzettinoğlu, ''Tabi ki vatandaşların memnun olmadıkları sağlık çalışanlarını bize bildirme hakkı var. Ama doktorların tıbben yaptığı uygulamalar da bazen vatandaşları memnun etmiyor. Örneğin, doktora gelerek istediği bazı ilaçları yazdırmak istiyor. Doktor da bunun doğru olmayacağını söyleyince de, 'Benim reçetemi yazmadı' diye doktoru şikayet ediyor'' dedi.

habertürk
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER