112 ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLİYOR !

112 Çalışanları Mağdur Ediliyor

112 ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLİYOR !
112'lerin özellikli birim olarak kabul edilmesinin ardından 3 ay geçti.  Söz konusu düzenleme önce 29 Mayısta resmi gazetede yayınlamış, Sağlık Bakanlığı'da konu ile ilgili 6 Haziranda bir genelge yayınlamıştı.
Söz konusu düzenlemeye rağmen bazı illerde 112 çalışanlarına riskli birim katsayısından döner sermaye ödemeleri yapılmamaktadır. Mevzuatta yapılan tüm düzenlemelere rağmen hala bazı kurumlarda bu tür sorunların olması anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir. Yöneticilikte en önemli marifetlerden birinin durumdan vazife çıkararak yapılan düzenlemeleri kendi kurumunda bir an önce hayata geçirmek olduğunu düşünüyoruz.
 
"Bakanlıktan yazı gelmedi, İl sağlık müdürlüğü bize böyle bir tebliğ yapmadı, haberimiz yok" gibi günümüz yönetim tarzına uygun olmayan cümlelerle çalışanların mağdur edilmesi, internet hızı ile yeni gelişmenin saniyeler içerisinde tüm dünyaya ulaştığı bir çağda, yeni bir düzenlemeden haberdar olmanın üst yönetimden gelecek bir kağıda bağlanması gibi durumlar gerçekçi değildir.
Türk Sağlık-Sen  bu konuda mağdur edilen çalışanlara, haklarını aramalarına kolaylık sağlayacak ve mağduriyetlerinin sonlandırılmasına yardımcı olacak dilekçe örnekleri şubelerimizden alarak kurumlarına başvuru yapabilirler.
 
Bu nedenle çalışanları yakından ilgilendiren bu düzenleme konusunda Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm taşra teşkilatlarının hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı'da yaşanan bu türden gecikmelerin son bulması için kendisine bağlı tüm birimleri ikaz etmelidir.
 
  
Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER