SBS VE PYBS SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI ...

Öğrencilerin SBS ve PYBS işlemlerini süresi içinde, eksiksiz yapıp yapmadıklarını sistem üzerinden kontrol etmekten, okul müdürlükler sorumlu olacak

SBS VE PYBS SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI ...

2013  Yılı Seviye  Belirleme   Sınavı (SBS)  ile  Parasız Yatılılık ve  Bursluluk  Sınavı (PYBS)  Bakanlığımızın Yenilik ve Egitim  Teknolojileri  Genel  Müdürlüğü tarafından,  yurtiçi ve   yurtdışı   sınav   merkezlerinde,    Türkiye   saatiyle    saat   lO.OO 'da,    merkezi    sistemle gerçekleştirilecektir

Sınavlar;
* 8. sınıflar için  SBS ve PYBS 08 Haziran 2013 Cumartesi,
* 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise PYBS 09 Haziran 2013 Pazar günü  yapılacaktır.
SBS    ve    PYBS    ile    ilgili tüm iş ve işlemler     e-Okul    sistemi    iizerinden gerçekleştirilecektir.e-Okul sisteminde  kayıtlı  ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.
Ogrenciler   e-Okul   Veli  Bilgilendirme   Sistemi  üzerinden   başvuru edebileceklerdir.
Ogrenciler  başvuru döneminde SBS başvuru kılavuzuna (Ek-1) ve PYBS kılavuzunz (Ek-2) http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabileceklerdir
A. Seviye Belirleme  Sınavı için:
1) Başvurular 04-22 Mart 2013 tarihlerinde yapılacaktır.
2)   Ogrencilerin/velilerin  SBS   Başvuru   Kılavuzunda    "Başvuru  işlemleri  ve  Banka işlemleri" başlığı altında yer alan bankalardan birine veya bu bankaların internet şubelerine 10 TL  sınav  ücretini  ogrencinin  T.C. Kimlik  Numarası  ile yatrrmalan başvuru için yetrli olacaktır.
3) Yurtdışından başvuran öğrenciler “başvuru işlemleri” başlığının d bendinde yeralan belgeler,başvuru süresi içinde [email protected] elektronik posta aracılığıyla ayrıca APS   veya   dengi   posta   yolu   ile  Yenilik   ve  Egitim   Teknolojileri  Genel   Müdürlüğüne gonderdikleri  takdirde SBS sınavına girebileceklerdir.
4) 2828  sayılı Sosyal Hizmetler  ve Çocuk Esirgeme Kurumu  Kanunu  ile 5395 sayılı
Çocuk Koruma  Kanunu kapsarnma giren ogrencilerden  sınav ücreti alınmayacaktır.
5)   SBS  başvurusunu  yapan ve PYBS başvurusunda bulunmak isteyen 8.  sınıf ogrencilerinin   başvuruları PYBS başvuru şartlarını taşımaları halinde,  11-22   Mart  2013 tarihlerinde  ogrencinin  ogrenim gordüğü  okul müdürlükleri  tarafmdan  e-Okul  sistemi üzerinden yap1lacaktrr. PYBS ile ilgili açıklamalar "Parasız Yatılılık ve Bursluluk  Sınav Kılavuzunda" detaylı olarak yer almaktadır.
 6)  Polis  Kolejine   başvuru yapmak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini İçişleri Bakanlığı  Emniyet  Genel  Mudürlüğünün  http://www.egm.gov.tr internet  adresinden  takip edeceklerdir.
7) Başvuru süesi içinde okul müdürlülerince ve İl İlçe Mili Eğitim Müdürlüklerince yapılacak işlemler aşağıda belirtilmiştir.
•!• Okulda  kayıtlı   olan   ogrencilere    ait   bilgileri,   e-Okul   sistemindeki   bilgilerle karşılaştırıp,doğruluğunu ve güncelliğini control ve takip edeceklerdir.
•!• SBS'ye başvurmak isteyen öğrenciiler ile bu öğrencilerin velilerini bilgilendirecek başvuru tarihleri arasında öğrencilere başvuru yapmaları konusunda rehberlik edeceklerdir.
•!• SBS'ye   başvuran ve PYBS ye de katılmak isteyen başvuru şartlarını taşıyan ogrencilere   rehberlik  ederek,   başvuru işlemleri zamanında yapılacak ve okulda kurulan
kornisyon tarafmdan ogrenciye ait belgeleri kontrol edeceklerdir.
•!• Fotograflı  sınav giriş belgesini internetten  çıktı  alarak  onaylayıp ogrenciye  teslim edecek  ve  sınav  giriş belgesini kaybeden  ogrencilere   belgenin  yenisini  onaylayarak  teslim edeceklerdir.
•!•   Okulunda   sınav   hizmeti   alması  gereken   engelli   ogrenci   varsa,  bu  ogrencinin velisini    okulun     baglı    bulundugu     Rehberlik    ve    Araştrrma    Merkezi    Mudürlüğüne yonlendirecek,  bu   bilgilerinin   MEBBiS-RAM  Modülüne   işlenip    işlenmedigini  e-Okul sisteminden takip edeceklerdir.
•!•  Gorme,   işitme,  zihinisel   ve  ortopedik   engelliler    ortaokulları   ile  yatılı   bolge ortaokullarında  (YBO)  ogrenim goren engelli ogrencilere ait "Ozürlü Saglık Kurulu Raporu", "Ozürlü   Kimlik  Kartı" veya  "ozür  bilgisinin   işlenmiş oldugu  nufus  cuzdanı" n   başvuru tarihleri arasmda RAM'a topluca gondereceklerdir.
•!•  Ogrenciler,  SBS'de, e-Okul  sisteminde   kayıtlı  olan  zorunlu  yabancı dil  dersinin testinden  sorumlu  olacaktır. Okul  müdürlükleri,  birden  fazla  yabancı dil dersi  alan, şubesi degişen ve nakil işlemi yapılan öğrencilerin zorunlu yabancı dil dersini e-okul sistemine, Mart 2013 tarihine kadar işleyeceklerdir.
•!•   İşitme veya zihinsel engelli olan öğrencinin yabancı dil sınavına katılmasını isteyen velisinin yazılı başvurusu varsa bu duruma e-okul sistemindeki not bilgileri ile ilgili Alana kayıt edeceklerdir.
•!•   2828 sayılı Sosyal  Hizmetler  ve Çocuk Esirgeme  Kurumu  Kanunu  ile 5395 sayılı Çocuk Koruma  Kanunu  kapsarnma  giren  ogrencilerin   başvuru işlemlerini e-okul sistemi üzerinden yapacaklardrr.
B. Parasız Yatılılık  ve Bursluluk Sınavı için;
1) PYBS başvuru işlemleri 11-22 Mart 2013 tarihlerinde PYBS kılavuzunda belirtilen hükümler doğrultusunda yapılacaktır.
2) 8. sınıf  ogrencilerinin aynı zamanda  PYBS'ye başvurmaları halinde,PYBS puanı ayrıca hesaplanmayacak, SBS sınavında aldıkları puan geçerli olacaktrr.
3) Yatılı bolge ortaokullarının  (YBO)  8. sınıfında yatılı ogrenci  olarak ogrenim goren ve YBO kontenjanmdan yararlanarak  smavsız  ve parasız olarak ortaogrenimlerine pansiyonlu okullarda  devam etmek  isteyen  ogrencilerin  başvuruları,
http://www.meb.gov.tr internet adresinden,  okul müdürlükleri tarafmdan  yapilacaktır.
4) Okul müdürlükleri  e-Okul  sisteminde  başvuruyu onayladıktan sonra iki (2) nüsha çıktısı  alınarak  veliye inceletip  imzalattırılacaktır. Daha sonra  her iki nusha da mühürlenerek 1 (bir) nushası veliye teslim edilecek, digeri okul müdürlüklerinde saklanacaktır.
5)  Yurt  dışında  e-Okul  sistemine    kayıtlı olmayan  okullarda  egitim  goren ogrencilerden başvuru yapmak isteyenler, PYBS kılavuzunun “Başvuru İşlemlei” başlığının 3.3  maddesinde  yer  alan  belgeleri  başvuru süresi içinde [email protected] elektronik posta aracılığı  ile ayrıca   APS  veya  dengi  posta  yolu  ile  Yenilik  ve  Egitim  Teknolojileri  Genel Müdürlüğüne gonderdikleri takdirde PYBS sınavına girebileceklerdir.
6) 2828  ve 5395 sayılı kanunlar  kapsamma  giren ogrencilerin başvuruları okul  müdürlükleri tarafından e-Okul sistemine işlenecek ve takip edilecektir.
7) Okul müdürlükeri,  sınavlarda  ozel hizmet  alması gereken engelli  ogrenciler varsa, bu  ogrencilerin   velilerini  okulların   bağlı   bulundugu   il/ilçe  milli  egitirn  müdürlüklerinin rehberlik  ve  araştırma merkezine yönlendirerek bu bilgilerinin MEBBİR-RAM modülüne işlenmesini sağlayacaklardır.
8) Ozel egitirne ihtiyacı olan ogrencilerin  beyan ettigi  rapor  ya da belgenin bir nushası rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğünde saklanacaktır.
C. Genel Açıklamalar:
1) Fotograflı  sınav giriş belgesi; SBS ve PYBS için 27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr  ve  http://oges.meb.gov.tr  internet  adreslerinden   okul  müdürlükeri tarafından  kesinlikle renkli çıktı  alınıp mühürlenerek  onaylandıkktan  sonra  ogrenciye  teslim edilecektir.
2) Sınavlarla  ilgili tüm  bilgiler ve duyurular  http://oges.meb.gov.tr internet sayfasında sürekli   olarak   yayınlanacaktır. Adayların,  velilerin   ve  okul  yoneticilerinin  sozü  edilen internet sayfasını  takip etmeleri gerekmektedir.
3)  Tüm başvuru işlemlerinin yapılmasından adayın velisi,takip edilmesinden okul müdürlüğü sorumludur.
4) Ogrencilerin  SBS ve PYBS işlemlerini süresi içinde,eksiksiz yapıp yapmadıklarını sistem lizerinden kontrol etmekten okul müdürlükleri  birinci derecede sorumludur.
5) Okulun internet  baglantisı olmaması veya herhangi  bir aksaklık nedeniyle  baş vuru onayının yapilamamasi  durumunda,  gerekli  tedbirleri  alarak başka bir okul vey ail/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin internet erişim hizmetlerini kullanarak,öğrencilerle ilgili işlemleri takip edeceklerdir.
Ögrencilerimizi  ve ailelerini ilgilendiren  bu sınavlarla  ilgili iş ve işlemlerinin bir aksaklıga meydan  verilmeden  yapılmasi hususunda  bilgilerinizi  ve geregini  onemle rica ederim.

Nabi AVCI
Milli Egitirn Bakanı

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER