.
1- İlkokul ve ortaokul aynı binada olan okulların okul aile birlikleri, yönetmelik düzenlenmediği için tek birlik ve tek hesap üzerinden yürütülmektedir. Okulların bütün resmi işleri, tabelaları, mühürleri vs. her şeyleri ayrıldı. MEBBİS ve e-okul ayrıldı. KBS ayrıldı ama okul aile birliği tek. Ayrı okulların velilerinin aynı birlik üyesi olması bir çelişkidir.
2- Stratejik planları 2010-2014 için beş yıllığına hazırlamıştık ki bütün emekler çöpe gitti. Ne olacağı hakkında hiçbir açıklama yok.
3- İlköğretim Kurum Standartları ( İKS ) oluşturulurken standart alanları ve pek çok alt standart sekiz yıllık eğitime göre hazırlanmıştı. Şimdi yeniden düzenlenecek veya tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak. Şimdilik hiçbir haber yok.
4- Okul öğrenci meclislerine 6-7-8. sınıftan bir başkan 4-5.sınıftan bir başkan yardımcı ve her sınıf düzeyinden birer öğrenci seçilirdi. İlkokul-ortaokul aynı binada olan okullar iki ayrı meclis mi seçecek ? Birer şubeli okullarda meclis dört öğrenciden mi oluşacak ?
5- Okul öğrenci kurulları da öğrenci meclisi ile aynı durumdadır.
6- Gelen- giden evrak defterleri ve yazışma dosyaları da ayrılacak mıdır ? Milli eğitim müdürlüklerinden ilkokul ve ortaokula tek resmi yazı geliyor. Aynı yazıyı iki kere kaydetmenin mantığı var mıdır ?
7- Köy okullarında aynı binada normal eğitim yapan ilkokul ve ortaokullar var. ( Taşıma merkezi okullar ) öğretmen nöbet listesi ayrılacak mı ? Milli bayramlar, belirli gün ve haftalar ayrı ayrı mı kutlanacak ?
8- Okuldaki kurul ve komisyonlar ( davranış değerlendirme- muayene kabul- demirbaş sayım vs.vs. ) ayrı ayrı mı seçilecek ? Aynı binada, aynı komisyonu iki kere seçmenin mantığı var mıdır ?
9- TKY çalışmalarında bir muhtar ve bir okul müdürü ile iki tane OGYE mi oluşturulacaktır ?
10- Talim ve Terbiye kurulu yeni ders çizelgesinde 5. sınıflar için rehberlik ve sosyal etkinlikler saati belirlememiştir. 5. sınıflarda rehberlik yapılmayacağı ile ilgili açıklama geldi ama öğrenci kulüp çalışmalarına katılıp katılmayacakları belli değil.
11- İlköğretim kurumları yönetmeliği bu haliyle yamalı bohçaya döndü. Acilen ilkokullar yönetmeliği, ortaokullar yönetmeliği şeklinde ayrılmalı ya da temel eğitim yönetmeliği adıyla yeniden yayınlanmalı, ilkokul ve ortaokullarda hangi işlerin yapılıp hangilerinin yapılmayacağı net olarak belirtilmelidir.
Okulda bina ortak, bahçe ortak, yönetici aynı, öğretmenler odası ortak, nöbet ortak, bayram ve törenler ortak, tuvalet ortak, çay ortak, öğrenci servisi ortak vs. vs. vs.
Ertuğrul ORHAN
memurlar.net
bu sorulara sorunlara artık cevap bekliyoruz