İŞTE 8.SINIFLARIN MERKEZİ SINAV KONULARI

8. Sınıflar için uygulanacak merkezi sınav konuları şöyle:

İŞTE 8.SINIFLARIN MERKEZİ SINAV KONULARI
İşte 8. Sınıfların Merkezi Sınav Konuları



 
2013-2014 yılında ilk defa 8. sınıflar için uygulayacağı yeni SBS sistemiyle ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda yer almaktadır. MEB yayınladığı belgelerle Türkçe, Matematik, Fen ve teknoloji, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil ile Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için sınavda çıkacak konulara yer vermiştir.
 
 
 
MEB'in açıklaması;
 
 
 
Ortaokulların 8 inci sınıflarında 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde; bir dönemde iki sınav yapılan derslerin ilk sınavı, bir dönemde üç sınav yapılan derslerin ise ikinci sınavı merkezi sistem ortak sınav,seklinde uygulanacaktır.
 
 
 
Merkezi sistem ortak sınavda kapsam birlikteliğinin sağlanması açısından öğretmenlerin yıllık planlarını uygulamalarında bu çizelgelerin dikkate alınması önem arz etmektedir.
 
 
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında birinci dönem merkezi sistem ortak sınavın 2013 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılması planlanmıştır.
 
 
 
 
 
Ortaokulların 8'inci sınıflarında 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde, bir dönemde iki sınav yapılan derslerin ilk sınavı, bir dönemde üç sınav yapılan derslerin ise ikinci sınavı merkezi sistem ortak sınav şeklinde uygulanacak.
 
 
 
 
Merkezi sistem ortak sınavların yapılacağı tarihe kadar öğretim programlarının islenişinde Türkiye genelinde birlik sağlamak amacıyla 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı'na mahsus olmak üzere, çalışma takvimine göre konu/kazanımların dağılımını gösteren çizelgeler hazırlandı. Merkezi sistem ortak sınavda kapsam birlikteliğinin sağlanması açısından öğretmenler yıllık planlarını uygulamada bu çizelgeler dikkate alacak. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında birinci dönem merkezi sistem ortak sınavın 2013 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılacak. Merkezi sistem ortak sınavların kesin tarihleri ile uygulanmasına ilişkin hususlar Bakanlıkça hazırlanacak yönerge ve kılavuzla düzenlenecek.
 
 
 
 
ÖĞRETMEN VE OKUL YÖNETİMLERİ KONULARIN EKSİKSİZ İŞLENMESİ KONUSUNDA TEDBİR ALACAK
Birinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı, eğitim öğretim yılının başından 'Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavı'nın yapılacağı tarihe kadar olan konu/kazanımlarla sınırlı olacak. İkinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı ise eğitim öğretim yılının başından 'İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavı'nın yapılacağı tarihe kadar işlenecek olan tüm konulardan olacak. Birinci Dönem Merkezi Ortak Sınav'ının ve İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavı'nın yapılış tarihi itibariyle, çalışma takviminde belirtildiği şekilde konu-kazanımların süresi içinde işlenmesi ve bu bağlamda öğrencilerin eksiklerinin kalmaması için okul yönetimleri ve öğretmenler gerekli tedbirleri alacak. Çizelgelerde 'Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav' ve 'İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav' dışında öğretmenlerin yapacakları diğer sınavlar için belirtilmiş olan tarihler öneri niteliğinde olacak. Öğretmenler bu sınavları belirleyecekleri bir tarihte de yapabilecek.




 

 

 

 

*****

 



 

 

 

*****

 

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

 2013-2014 Matematik Merkezi Sistem Ortak Konuları; 

 

 

*****

 

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

*****

 

 

 

 

 2013-2014 İnkilap Tarihi Merkezi Sistem Ortak Konuları; 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

  2013-2014 Fransızca Merkezi Sistem Ortak Konuları; 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

  2013-2014 Din Kültürü Merkezi Sistem Ortak Konuları; 

 

*****

 

 

 

 

 

*****

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

*****

 

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

*****

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

*****

 



  • Sayfa 

 



 
 
Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER