İKS Sorular/Cevaplar

Bilindiği üzere 04/05/2011 tarihinde MEBBİS - İlköğretim Kurum Standartları Modülü uygulamaya konulmuştur. Bu modül ile ilgili kurumlarımız tarafından sorulan sorular ve cevapları aşağıda listelenmiştir.

İKS Sorular/Cevaplar

1.) Hangi kurumlar sisteme giriş yapacaklardır?
2010-2011 II. Dönem için sadece resmi ilköğretim okulları sisteme giriş yapacaktır. Özel ilköğretim okulları sisteme giriş yapmayacaklardır.

2.) Hangi öğrenci ve veliler sisteme giriş yapacaktır?
Sistem tarafından Liste Hazırla düğmesi ile rasgele oluşan ve onaylanan öğrenci ve veliler sisteme giriş yapacaklardır.

3.) Listedeki öğrenci ya da veliler sisteme veri girişi yapamıyorlar, sebebi nedir?
Liste Hazırla düğmesi ile liste oluşturulmasına rağmen giriş yapılamıyor ise Değerlendirme Yönetimi/Değerlendiren Öğrenci ekranını ve Değerlendirme Yönetimi/Değerlendiren Veli ekranını kontrol ediniz. Ekranın en alt kısmında onaylama düğmesi bulunmaktadır. Onaylanmamış listeler giriş yapamazlar.

4.) Değerlendiren Öğrenci ve Değerlendiren Veli ekranında onaylama işlemi yapıldı. Tüm öğrenciler giriş yapmasına rağmen 2 öğrenci giriş yapamıyor. Sebebi nedir?

2 Öğrenci hariç diğer tüm öğrenciler giriş yaptıktan sonra Onay durumunuz ortadan kalkmıştır. Sebebi, sistemde gece ya da hafta sonunda Bakanlığımızca yapılan güncelleme işlemi olabilir. Aynı ekranlarda tekrar Onay işlemi yapmanız gerekir. Önceki girişleriniz silinmemiş olarak sistemde bulunacaktır.

5.) Öğretmenler İKS Değerlendirme Girişi yaptıktan sonra düzeltme yapılabilir mi?

Öğretmenler İKS Değerlendirme Girişi yaptıktan ve kaydettikten sonra düzeltme yapılamaz. Bu sebeple girişlerin çok dikkatli yapılması gereklidir.

6.) Bazı raporların sonunda "Düzeltme için Sistem Yöneticiniz ile Görüşünüz." ifadesi bulunmaktadır. Buna göre İl Mebbis Yöneticisi düzeltme yapabilir mi?

Hayır, yapamaz. Düzeltme ya da kurumlarca yapılan işlemlerin iptali yetkisi İl Mebbis Yöneticilerinde bulunmamaktadır. Ancak, modülün geliştirilmesi ve ileri aşamalarda böyle bir yetki oluştuğunda ayrıca duyuru yapılacaktır.

Buna rağmen mutlaka değiştirilmesi ya da iptali gereken işlemler var ise Bakanlığımıza bildirilmek üzere ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yapılabilir.


 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yok
Yok - 13 yıl Önce

Ben Siteye giriyorum ama testler açılmıyor

ebrar yıldız
ebrar yıldız - 13 yıl Önce

iks nedir ve cevaplarını iistiyorum

ebru ceylan
ebru ceylan - 13 yıl Önce

güzel

SIRADAKİ HABER