YENİDEN İ ATAMA YÖNETMELİĞİ HATALARLA DOLU. ÇOK BÜYÜK EKSİKLİK YENİDEN ATAMA

Milli Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği uzun bir süreden sonra eksikleriyle birlikte yayınlanmıştı. Bu kadar uzun sürede çıkarılan yönetmelikte hataların olmasını üzüntüyle karşılıyoruz.

YENİDEN İ ATAMA YÖNETMELİĞİ HATALARLA DOLU. ÇOK BÜYÜK EKSİKLİK YENİDEN ATAMA
Yönetici atama yönetmeliğinde yeniden atamanın olmaması büyük bir eksikliktir. Yıllarca müdürlük yapan idareciler herhangi bir nedenle ayrıldığında tekrar en başa döndüreceksiniz. Diyelim ki idareci arkadaş il dışına özür durumundan ya da isteğe bağlı olarak tayin isteyerek gitmek zorunda kaldı, ya da herhangi bir nedenle idarecilikten ayrıldı. Siz, 10-20 yıllık bir müdürün yada müdür yardımcısının çalıştığı yılların tecrübesini hiçe sayarak yeniden başa dön diyeceksiniz. Yeniden sınava girdirip mülakat yapacaksınız. Sen bıraktın idareciliği böylece bütün yeterliliğini kaybettin diyeceksiniz. Böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyor, yeniden atamanın yönetmeliğe sadece unutularak yazılmadığını düşünmek istiyoruz.
 
Bu konuda sendikalarda yeterince uğraş vermiyorlar. Sendikalar da bu mağduriyetin önlenmesi konusunda üzerlerine düşeni yapmalıdırlar. Görevinden ayrılan yöneticilerle ilgili aşağıdaki bölüm yönetmeliğe dâhil edilerek bu sorun bir an önce çözülmelidir.
 
Eğitim kurumu yöneticileri, yöneticilik görevlerinden ayrılma isteğinde bulunabilirler.
 
Yöneticilik görevlerinden kendi isteği ile ayrılanlar, bulundukları eğitim kurumunda branşlarında/alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri hâlinde bu eğitim kurumuna; istememeleri ya da açık norm kadro bulunmaması durumunda ise durumlarına uygun ihtiyaç bulunan bir eğitim kurumuna öğretmen olarak atanırlar.
 
Yöneticilik görevlerinden;
 
a) Eş, sağlık, öğrenim durumu gibi özürler nedeniyle,
 
b) Alan değişikliği, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri ile bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanmaları nedeniyle,
 
c) Norm kadro fazlası olması nedeniyle,
 
d) İl içi ve iller arası yer değiştirmeler nede ayrılmış olanlar hariç olmak üzere, kendi istekleri ile ayrılmış olanlar bir yıl geçmeden yeniden yöneticilik görevine atanamazlar.
 
Ayrıca yöneticilerin iller arası yer değiştirme ile ilgili 13.8.2009 tarih ve 27318 sayılı yönetmelikte bulunan 33. madde tekrar yönetmeliğe dahil edilerek yöneticilere iller arası yer değiştirme hakkı tanınmalıdır.
 
Yöneticilerin neden özür grubundan il içi yada il dışı yer değiştirme isteğinde bulunamadığını anlayabilmişte değilim. Öğretmen olarak başvurabiliyorsun idareci olarak başvuramıyorsun. Boş kadro varsa neden il içinde ve iller arasında özür durumundan yer değiştirme olmasın. Neden iller arası isteğe bağlı başvurular olmasın. Yada aynı kadrodaki yöneticiler için neden becayiş yok. İsterlerse karşılıklı olarak neden yer değiştiremiyorlar. Bu sorunların da zamanla çözüleceğine inanıyor saygılarımı sunuyorum.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
meral baş
meral baş - 11 yıl Önce

yeniden atama lütfen

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

kötü

SIRADAKİ HABER