VELİLERİN OKULDA İMAM HATİP KAVGASI

Kağıthane Gültepe İlkokulu'nun İmam Hatip okuluna dönüştürüleceği iddiası, buna karşı çıkan velilerle, dönüşüme destek veren veliler arasında tartışma yaşanmasına neden oldu. Farklı görüşteki veli grupları arasında Okulun önünde itişmeye varan tartışma polis müdahale etti, gerginliğin büyümesine izin vermedi.2. dönem eğitim ve öğretime başlayan Gültepe ilkokulun İmam Hatip okuluna dönüştürüleceği iddiası, bazı öğrenci velilerinin tepkisine yol açtı.

VELİLERİN  OKULDA İMAM HATİP KAVGASI

 

1 GÜN ÖNCE EYLEM YAPACAKLARINI AÇIKLADILAR

Olası dönüşüm kararına itiraz eden bazı veliler buna karşı eylem yapacaklarını bir gün önceden duyurdu, okulun önünde toplanacaklarını açıkladı. Sabah saatlerinde duyurdukları gibi okul önünde toplana veli grubu "okuluma dokunma", "Gültepe İlkokulu'nun İmam Hatip olmasına izin vermeyeceğiz", "Okulumuzu İmam Hatip yaptırmayacağız", "Bu okulda boykot var" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

"İMAM HATİP OLSUN" DİYEN BİR VELİ GRUBU DA TOPLANDI

Protestocu veliler eylemini sürdürürken farklı görüşü savunan, okulun İmam Hatip olmasını isteyen velilerden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup daha toplandı. Bu grup diğer boykotçu veli grubuna, çocuklarının okula girişini engellediklerini ileri sürerek tepki gösterdi.

İKİ VELİ GRUBU ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI. TARTIŞMA İTİŞMEYE VARDI

Farklı görüşü savunan veliler arasında okul önünde tartışma çıktı. Zaman zaman itişmelere dönüşen tartışma olay yerine gelen polisin araya girmesiyle büyümeden son buldu.

VELİ : BEN İSTİYORUM

Okulun İmam Hatip olmasını isteyen öğrenci velisi, Ayhan Temur, "o adam olmasını istemiyorsa ben de olmasını istiyorum. İmam Hatip'te bu ülkenin okulu, bu devletin okulu. Burada eğitilenler sonuçta bu ülkenin insanları, uzaydan gelmediler. Neyin peşindesiniz. Varsa bir projeniz sunarsınız milli eğitime alternatif okul istersiniz. Okulun girişini kapatarak, on yaşındaki çocuğun eline pankart vererek bu iş yapılmaz. Eğer onun orada o okulun açılmamasını istemesi demokratik haksa bende açılmasını istiyorum. Bu da benim demokratik hakkım" dedi.

VELİ : İMAM HATİPE KARŞI DEĞİLİM, BENİM OKULUMUN OLMASINA KARŞIYIM

Okulun İmam Hatip olmasını istemeyen öğrenci velisi Hüseyin Topaç, "Gültepe'de çok okul var. İmam Hatip yapılır. Kesinlikle karşı değilim. Ama benim okulumun İmam Hatip olmasına karşıyım. Çünkü ben çocuğumun burada iyi bir eğitim alabilmesi için elimden gelen her şeyi yaptım. Buradan taşınmadım, çünkü yeni bir okul yapılacaktı. Ben çocuğumun burada okumasını istiyorum.

"İLÇE MÜDÜRÜ -İMAM HATİP OLDU- DEDİ"

Okul Aile Birliği Üyesi Şehriban Akyürek, "geçen hafta Cuma günü Kağıthane İlçe Müdürü Nail Bey'le görüştük. Okulumuz İmam Hatip oldu diye bir söylenti aldık diye sorduk. Kendisi evet dedi. okulunuz İmam Hatip oldu" dedi Kağıthane Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan 60 yıllık Gültepe İlkokulu 2 yıl önce deprem yönetmeliği kapsamında yıkılarak yeniden yapılmıştı.




kaynak: milliyet.com.tr
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
maden güllü
maden güllü - 11 yıl Önce

MADEM ÖYLE İKİ YIL NEDEN VELİLERİ VE ÖĞRENCİLERİ UMUTLANDIRDINIZ KOSKOCAMAN KAĞITHANEDE İMAMHATİP LİSESİ YAPILACAK YER YOKMU MERAK EDİYORUZ .

SIRADAKİ HABER