SÖZLEŞMELİ MEMUR VE İŞÇİLERE KADRO UMUDU !

Sözleşmeli memur ve işçilerin kadroya geçirilmesi için MHP kanun teklifi verdi.

SÖZLEŞMELİ MEMUR VE İŞÇİLERE KADRO UMUDU !

 


 


MHP TBMM’ye sunduğu Kamuda Aynı İşi Yapmakla Birlikte Farklı Statüde Çalışanların Memur veya Sürekli İşçi Kadrolarına Atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde 
Teklif ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi kurumlarda kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevlerin hizmet alımı yoluyla gördürülmesinin yasaklanması, kamuda memur statüsü dışında sözleşmeli ve geçici statüde istihdam edilecek personel sayısına sınırlama getirilmesi, kamuda çalışan sözleşmeli ve geçici statüde çalışan personel ile mevsimlik ve taşeron işçi statülerinde çalışan personelin durumlarına uygun memur veya sürekli işçi kadrolarına atanmaları amaçlanıyor.

MHP Kanun teklifinin gerekçeleri olarak ise   “Son yıllarda devletin asli ve süreklilik arzeden bir çok görevleri - 4/B li sözleşmeli personel,- Özel kanunlara göre sözleşmeli personel,- 4/C li geçici personel-Geçici ve mevsimlik işçiler - Taşeron şirket işçileri eliyle yürütülür hale gelmiştir” denildi.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinan ÖZTÜRK
Sinan ÖZTÜRK - 12 yıl Önce

Bu teklifi hazırlayan MHP li vekillere teşekkür ediyorum ama hükümet ve diğer muhalefet partileri nasıl bakıyor yeterli destek varmı acaba? Malum meclis tatile girdi ne zaman mecliste görüşülür belli olmaz.

misafir
misafir - 12 yıl Önce

ormandaki geçiçi işçiler 6 ay boş kalan zamanımız ne zaman verielecek kadro almayı merakla beklemekteyiz.kanun ne zaman çıkar.dört gözle bekliyoruz.

ABBAS KIRBIYIK
ABBAS KIRBIYIK - 11 yıl Önce

NEZAMAN KADRO GELİYORRRRRRBIKTIKKKKKK

abbas kırbıyık
abbas kırbıyık - 11 yıl Önce

bizleri nezaman kadroya alacaksınız.gecici işcileri .

dılara özen
dılara özen - 11 yıl Önce

bizler ne zaman kadro alacağiz22sedır halen bekliyoruz

SIRADAKİ HABER