ŞAMİL TAYYAR POLİS KARDEŞİNE TORPİL Mİ YAPTIRDI ?

AKP'li Şamil Tayyar'ın milletvekili olduktan sonra polis kardeşi Ertuğrul Tayyar'ı Meclis'e aldırdığı ortaya çıktı. AKP kulislerinde polislik yapan Tayyar, 750 lira fazla maaş alıyor.

ŞAMİL  TAYYAR POLİS  KARDEŞİNE TORPİL Mİ YAPTIRDI ?
Geçen yıl yürürlüğe giren İdari Teşkilatı Kanunu ile birlikte askeri personelin TBMM’deki görevine son verilmiş ve güvenlik tamamen Meclis Koruma Daire Başkanlığı’na devredilmişti. Bununla birlikte polis sayısı 2 bin 200’e yükselen meclis içerisinde milletvekillerinin yakınlarına torpil yaptığı ortaya çıktı. Bu torpillerden en dikkat çekeni ise AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın polis memuru kardeşi Ertuğrul Tayyar... Tayyar, 12 Haziran 2011 seçimlerinde AKP’den Gaziantep Milletvekili olmasının 6’ıncı ayında kardeşi Ertuğrul Tayyar’ı TBMM Koruma Daire Başkanlığı’na aldırdı. 29 Aralık 2011’de göreve başlayan ve maaşına 750 lira zam alan Ertuğrul Tayyar’a yapılan torpil bununla da kalmadı. Tayyar’a, göreve başlamasından birkaç ay sonra meclis içerisinde AKP kulislerinde görev verildi. Meclis’in en şanslı polislerinden olan Ertuğrul Tayyar halen burada görev yapıyor.
 
TORPİLSİZ POLİS NE YAPIYOR?
 
Meclis’te 6 yıl görev yapan polislerin normal şartlarda kulislerde çalışması zaman alıyor. Polisler, bu süre içerisinde meclis binası dışında yaz-kış Meclis’in çeşitli noktalarında dönüşümlü olarak görev yapıyor. Polisler kıdemleri yükseldikçe rahat koşullarda görev yapabilme şansını yakalıyor.
 
MECLİS DOĞRULADI
 
Konuyu soru önergesi vererek Meclis’e taşıyan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’e gelen yanıt ise Ertuğrul Tayyar’a yapılan torpili doğruladı. Yanıtta, mevzuatta milletvekili yakınlarının meclis içerisinde çalışamaması ile ilgili bir madde bulunmadığı belirtilerek, “Polis memuru Ertuğrul Tayyar 29.12.2011 tarihinde TBMM Koruma Daire Başkanlığında göreve başlamış ve ihtiyaç çerçevesinde İç Güvenlik Şube Müdürlüğünde görevlendirilmiştir. Şube içi görevlendirme hizmetin daha etkin ve verimli yürütülmesi için Şube Müdürü tarafından yapılmaktadır. İç Güvenlik Şube Müdürlüğü 4 Büro Amirliğinden oluşmakta olup, Ana Bina Koruma Büro Amirliği personeli 16 değişik noktada dönüşümlü olarak görev ifa etmektedir” denildi.
 
DİBEK: DİĞER POLİSLERİN GÜNAHI NEDİR?
 
Dibek, Yurt’a yaptığı açıklamada, “Bu hak mı adalet mi? Rotasyon yapıldığı iddialarına rağmen Tayyar'ın kardeşi kayırılmış ve hemen iç sahada görevlendirilmiş. Aynı tarihte göreve başlayıp hala dış sahada çalışan polislerin günahı ne? Hatta yıllardır Meclis’te görev yaptıkları halde sürekli dış sahalarda çalışan polis memurlarının suçu Tayyar'ın kardeşi olmamaları mı?” dedi.Kaynak YURT GAZETESİ.
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatansever23tr
vatansever23tr - 12 yıl Önce

zahmet olmuş...kardeşine yapmayacak da bana mı yapacak...az bile yapmış...normal şartlarda kardeşi şu an emniyet müdürü olmalıydı...hayırsız abi nolacak...

hoca
hoca - 12 yıl Önce

ben de ilçe emniyet müdürü yapılmış zannettim.. çok az olmuş..

SIRADAKİ HABER