PERFORMANS DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaya göre, performanslarına göre değerlendirilecek memurlara artık vatandaş da not verecek.

PERFORMANS DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?
Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik Taslağı adı verilen çalışma ile memurların performansı ölçülecek. Yeni sistemin şifreleri ise adalet, saydamlık ve alenilik kelimelerinde gizli.
 
60'in altı başarısız sayılacak
 
Yöneticiler de dahil tüm memurlar performans değerlendirmesine girecek. Memurların değerlendirmesini ise en yakın çalışma arkadaşı, amiri ve hizmetlerden yararlanan vatandaş yapacak. Memurlar değerlendirilirken şu kriterler dikkate alınacak:
 
Katılımcılık, uzlaşma, ölçülebilirlik, işlevsellik ve çok yönlülük.
 
Memurlar vatandaşın haricinde en yakın çalıştığı amirleri tarafından da değerlendirilecek. Memurlar, iş bilgisi ve kalitesi, iletişim ve işbirliği ölçütü, görev bilinci ve iş alışkanlıkları ölçütü, disiplin ve kurallara uyma ölçütü, gelişime açıklık ölçütü altında yer alan sorularla değerlendirilecek. 4 aşamalı başarı düzeyi kullanacak:
 
A düzeyi (90-100), B düzeyi (76-89), C düzeyi (60-75), D düzeyi (0-59) puan. 0-59 puan alan memur 'başarısız' sayılacak
 
İti̇raz hakkı bulunuyor
 
Memurlar aldıkları başarı puanlarına karşı bir üst amire itiraz edebilecek. Bir üst amirin itirazı reddetmesi durumunda başarı puanı kesinleşecek. Üst amir itirazı kabul ederse, notu veren amirden yeniden değerlendirme yapmasını isteyecek. Bu durumda amirin vereceği karar nihai karar olacak.
 
Kılık kıyafet bekli̇yor
 
Memurların kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili değişiklik çalışmasını içeren taslakta Başbakanlık'ta bulunuyor. Taslak ile erkek memurlara sakal, kadın memurlara ise kot pantolon serbestisi gündeme gelecek.
 
Elektroni̇k not veri̇lecek
 
Vatandaşlar kendisine sunulan hizmetlere elektronik ortamda not verecek. Vatandaşa sorulacak bazı sorular şöyle:
 
♦ Aldığınız hizmet beklentilerinizi ne ölçüde karşıladı?
 
♦ Hizmetin kalitesinden memnun kaldınız mı?
 
♦ Hizmeti beklediğiniz miktarda alabildiniz mi?
 
♦ Kamu görevlilerinin ilgi, yardımseverlik ve nezaketi yeterli mi?
 
Vatandaş cevap verirken, "Hiç memnum değilim", "Memnun değilim", "Memnunum ve "Çok memnunum" şeklindeki seçeneklerden birini kullanacak.(Kaynak Sabah)
Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER