ÖZÜRLÜ MEMUR ALIMI ÇİN TERCİHLER BAŞLADI

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşmek isteyen adaylar tercihlerini 20 Temmuz'a kadar yapacak.

ÖZÜRLÜ MEMUR ALIMI ÇİN TERCİHLER BAŞLADI

 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Özürlülerin  Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü  Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca gerçekleştirilen 2012 ÖMSS sonuçlarının ve  kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından  yerleştirme yapılacağı anımsatıldı.  Açıklamaya göre, bu amaçla hazırlanan ''2012-ÖMSS/Kura ile Özürlü Memur  Yerleştirme Tercih Kılavuzu''nda, ilköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön  lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer  alıyor.
 Adaylar, tercih kılavuzuna ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet  adresinde yayımlandı.
Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012  tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS'ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için  ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının  alınmış olması ya da Kura Usulü Yapılacak Yerleştirme için başvuru yapılmış  olması gerekiyor. Adaylar tercihlerini, 20 Temmuz 2012'e kadar kılavuzda yer alan kurallara  göre, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden TC Kimlik  Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Yerleştirmelerde, kamu  kurum ve kuruluşlarınca toplam 7 bin 746 kadro için yerleştirme talebinde  bulunuldu. Talep edilen toplam kadroların yüzde 12,7'si ilköğretim (ortaokul) ve  ilkokul, yüzde 39,4'ü ortaöğretim, yüzde 20,3'ü önlisans, yüzde 27,5'i lisans  düzeyinde olarak belirlendi. ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak kadrolar arasında ortaöğretim
 için 3 bin 52; 2 yıllık yükseköğretim için bin 574; lisans (4 yıllık  yükseköğretim) için 2 bin 132 olmak üzere toplam 6 bin 758 kadro yer alıyor. Kura sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak kadrolar arasında ise ilköğretim (ilkokul) için 124; ilköğretim (ortaokul) için ise 864 olmak üzere  toplam 988 kadro bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
erkan taşçı
erkan taşçı - 12 yıl Önce

ne zaman olcak ek yerleştirmeler sadece soracağımız buuuuuuuuuuuuuuuu

SIRADAKİ HABER