ÖĞRETMENLERİN ATAMA İSYANI

Atama Bekleyen Sosyal Bilgiler Öğretmenlerin Kontenjan İsyanı

ÖĞRETMENLERİN ATAMA İSYANI
 Toplumun temel sosyal öğelerini, pek çok alandaki çalışmalar sonucunda elde edilen verilerden, disiplinler arası yaklaşımla alıp işleyen; ilköğretimdüzeyine ve kendi yapısına uygun bir anlayışla varlığını bütünleştiren bir ders şeklinde tanımlanır SOSYAL BİLGİLER.

Sosyal Bilgiler bünyesinde Tarih,Coğrafya,Ekonomi,Sosyoloji,Antropoloji,Psikoloji,Hukuk ve birçok Sosyal Bilimleri ve Vatandaşlık bilgisi konularını yansıttığı halde gereken değeri görüyor mu? İçinde barındırdığı bunca alana karşı sadece 3 ders saati süre bu ders için yeterli mi?

Sosyal Bilgiler öğretmenliğinde atama bekleyen 23 bin mezunu da hesaba katarsak ne derse gereken önemin verildiğini ne de atama bekleyen bölüm mezunlarına değerverildiğini rahatlıkla görebiliriz.

İlköğretim ikinci kademede hiçbir branşın Sosyal Bilgilerdeki kadar bekleyen mezunu yoktur.Ne yazık buna rağmen ilk öğretim ikinci kademe 6 ana dersine göre en az kadrosayısını alan da yine Sosyal Bilgilerdir.

Mezun sayına verilen atama sayısını oranladığımızda aşağıdaki tablo ortaya çıkmaktadır..

Tablo 2013 ilk atama ve ek atama sonrası durumu yansıtmaktadır.



Görüldüğü gibi Sosyal Bilgilere mezun sayısına göre atama kontenjanı mağduriyetin ispatıdır.Bu yıl itibariyle 23 bin mezunun birikmesi Atama Bekleyen Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin suçu değildir.Buna Milli Eğitim Bakanlığı’nın aciliyetle çözüm üretmesi gerekmektedir.Bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan Sosyal Bilgilerin ihtiyacı şeklindeki düşük sayılar gerçeği yansıtmamaktadır.

TEOG ile birlikte derse verilen önem bir kat daha artmıştır ve nitekim sadece 750 kişilik Kasım ayı ek atamasında bile Sosyal Bilgiler Öğretmenlerine 42 kadro ayrılmıştır.Bizler 23 bin mezunla mağdur edilen Sosyal Bilgiler öğretmenleri olarak basın yayında gösterilen eski norm güncellemelerine göre hazırlanmış ihtiyaç sayılarını kabul etmiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığından edinilen bilgilere göre ilköğretim ikinci kademe 6 ana dersinin bundan sonraki atamalarda kadro olarak öncelikli olacağını da göz önünde bulundurursak Sosyal Bilgilere gereken önemin verilmesini beklemekteyiz.23 bin mezunu olan Sosyal Bilgiler Öğretmenlerine 2014 Şubatta 10 bin atama da değil bin, 10 bin kadro verilmesi durumunda bile mağduriyetin giderilemeyeceği çok açıktır.Bizler sadece adalet istiyoruz sadece Sosyal Bilgiler için değil mağdur edilen her branş için adalet beklemekteyiz.

2014 Şubat ayında mezun sayısına da bakılarak mağduriyetin giderilmesi yönünde atama kontenjanı beklemekteyiz.2014 Şubat ayında yapılacak olan 10 bin öğretmen ataması  hiçbir branş için çare değildir.Şubat ayı kadrosu arttırılmalıdır.Yetkililerden beklentimiz ihtiyacın tamamı kadar Sosyal Bilgiler öğretmeni kadrosunun ayrılması ve geriye kalan 20 bin civarı Sosyal Bilgiler öğretmenleri için  ders sürelerinin ve sayılarının arttırılarak  ihtyaç oluşturulmasıdır.Sosyal Bilgiler dersine ve öğretmenlerine verilen değerinin artmasını bekliyoruz….

ATAMA BEKLEYEN SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİ
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ragıp
ragıp - 11 yıl Önce

okul öncesini atadılar sanki cok donanımlılar yatıp geciyolar branj öğretmeni atasalarmıs.eğitimde yüzdeyüz etkinlik sağlancakmış gibi.dersanleri kapatacaklarmış vergileri attrıp öğretmen alcaklarmış çalışan öğretmenlerin yeterliliklerinii ölçün bakayım kaçı donanımlı çalışma saatlerini arttırın öğr. bu kadar rahat meslek olamamlı.okul öncesi yerine ana ders öğr. atasaydınız. üç avuç öğrencili küçük yerlerde bile 3 4 tane okul öncesi öğretmeni var bunu böyle yapanlar düzeltsin arasınıda onlar düşünsün.diğer emek çekenlerin vebalini nasıl çekeceksiniz.

tuncay emre
tuncay emre - 10 yıl Önce

Yegane amacı iyi vatandaş yetişmek olarak tanımlanan sosyal bilgiler öğretmenliği geleceğin ahlaklı, duyarlı, aydınlığı amaçlayan, çalışkan, ufku açık, vatanına ve milletine faydalı bir nesil için bizlerin atamasını gerçekleştiriniz. Yeni neslin birer eser minvalinde olan çocuklarımızı bize emanet ediniz. Bizler Toplumsal Bilgiler Öğretmenleri olarak geleceğin toplumu sağlam temellerle oluşturmaya hazırız. Salahiyet sizden gayret bizdendir. Sesimize cevap verin lütfen. Geleceği gelişmede üretimde kültürde; hikmeti ise Hakikatte arayan nesil için Sosyal Bilgiler Öğretmenleri gereklidir. Bu isteğimiz yıllarca kendimizi hazırladığımız mesleği icra edebilmemin yanı sıra yetişen gençliğin lehi için de şarttır.

SIRADAKİ HABER