ÖĞRETMENLERİN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ 1 AY İÇİNDE YAPILACAK

Öğretmenlere alan değişikliği hakkı verilecek Öğretmenlerin Alan Değişikliği 1 Ay İçerisinde Yapılacak. Alan değişikliği ile ilgili MEB'in hazırlayacağı kılavuzun detayları belli olmaya başladı..

ÖĞRETMENLERİN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ 1 AY İÇİNDE YAPILACAK
 
 
 
  Öğretmenlere alan değişikliği hakkı verilecek Öğretmenlerin Alan Değişikliği 1 Ay İçerisinde Yapılacak. Alan değişikliği ile ilgili MEB'in hazırlayacağı kılavuzun detayları belli olmaya başladı...

Alan değişikliği kapsamı ile ilgili ulaştığımız bilgileri vermeye devam ediyoruz. Alan Değişikliği Kapsamı Nasıl Olacak? 
Yine aldığımız bilgiye göre alandeğişikliği kılavuzunun bir hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı alan değişikliği kapsamı şöyle;
 
 1- Geçen yıl alan değişikliği yapan ve şimdi eski alanlarına dönmek isteyen öğretmenler bulundukları illerde eskialanlarında ihtiyaç olması halinde bualanlarına dönme imkanı verilecektir. Burada bir sorun olacaktır. Öğretmenler eski görev yerlerine değil ihtiyaç olan eğitimkurumlarına dönebilecektir.
 
 2 -Sınıf öğretmeni olup 2012 il içi alan değişikliği kapsamında zihinsel engeller sınıf öğretmenliğine ve teknoloji tasarım öğretmenliğine atanan ancak Danıştay tarafından atamaları iptal edilen öğretmenler belli bir saatte kadar eğitim almaları kaydıyla yenidenalan değişikliği imkanı verilecektir. Kaç saat eğitim alanların atanacağı ile ilgili Talim TerbiyeKurulu tarafından belirlenecek olup, alan değişikliği kılavuzunda ye verilecektir.
 
 3- Bu ay içinde alan değişikliği yapılacaktır. Yapılacak alan değişikliğinde; fizik, kimya, biyoloji, tarih ve coğrafya alanlarından mezun olup şuan sınıf öğretmeni olarak çalışanların mezuniyet alanlarının kaynaklık teşkil ettiği atama alanlarına imkan verilecektir. Örneğin fizik mezunu bir sınıf öğretmeni fen teknoloji ve fizik öğretmeni olarak alandeğişikliği yapabilecektir.
 
4- Zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğine öncelikle yan alandan ve 540 saatlik kursu alanöğretmenler arasından atama yapılacaktır. Ataması iptal edilen öğretmenlere öncelik verilmek suretiyle...
 
Alan değişikliği kılavuzunun bu ayın sonunda yayınlanması planlanıyor. 
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
necatg
necatg - 11 yıl Önce

alan değişikliği yaptım pişman oldum neden yaptınız derseniz 2 günlük bir karar sürecinin sonunda bu hayatımı mahveden kararı aldım cuma günü istedim akşamında pişman oldum okulumu il milli eğitimi aradım yetmedi bakanlığı aynı günün akşamında aradım olmadı iptal etmediler. asıl branşıma geçtim .16 yıl sınıf öğretmenliğinden sonra lisede yapamıyorum .bakan bizi mutsuz olarak tanımladı.en hafif tanımlama ben kendimi bin ölü olarak tanımlıyorum.çoluk çocuğa karışmış olmasaydı istifa ederdim yapabileceğim başka bir meslek olsaydı istifa ederdim.lütfen şubat atamasından önce geri gönderiniz imdat.

SIRADAKİ HABER