ÖĞRETMEN TAYİNLERİNİN AYRINTILARI

Öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirmeleri ile ilgili ayrıntılar...

ÖĞRETMEN TAYİNLERİNİN AYRINTILARI
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre İl içinde ve iller arası yer değiştirmeleri duyurusunun en geç 15 Mayıs tarihine kadar Bakanlığın internet sayfasında yayınlanması gerekmektedir. Duyuruda; kimlerin yer değiştirme isteğinde bulunabileceği, başvuru yeri, şekli ve süresi ile yer değiştirmeye ilişkin diğer hususlara yer verilmesi gerekiyor. 
Ayrıca Öğretmenlerin İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler ile zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları birlikte alınacaktır.
 
Ve başvurular duyuru tarihinden itibaren en geç on iş günü içinde başlatılır ve başvuru süresi beş iş gününden az, on iş gününden fazla olamaz.
 
Gerekli şartları taşıyanların yer değiştirme suretiyle atamaları, alanlar itibarıyla belirlenen kontenjan ölçüsünde tercih edilen eğitim kurumlarına hizmet puanı üstünlüğüne göre haziran ayı içinde yapılır.
 
Geçen Yıl (2012 Yılı)  4+4+4 okul dönüşüm işlemleri vb. nedenlerle takvimde gecikme olmuştu. 30 Temmuz 2012 tarihinde Tercih edilecek eğitim kurumları  ilan edilmiş; atamaların yapılması, sonuçların ilan edilmesi ve kararnamelerin gönderilmesi ise 08 Ağustos 2012 tarihini bulmuştu.

Mevzuata Göre Yapılacak İşlemler Nelerdir?
 
(1) İl millî eğitim müdürlüklerince Bakanlığa bildirilen ve norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre eğitim kurumları bazında belirlenen iller arası yer değiştirme kontenjanları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek, öğretmenlerin tercihine sunulacaktır.
 
Bu işlem " Eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla oluşturulan  http://kontenjan.meb.gov.tr sayfasından il/ilçe millî eğitim ve eğitim kurumu müdürlükleri yetkilerine göre yapılacaktır. 

(2) İller arasında yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenler, başvurularında ilan edilen eğitim kurumları arasından 25 eğitim kurumunu tercih edebilirler. Tercihler, aynı ilden yapılabileceği gibi farklı illerden de yapılabilecektir.
 
(3) İlgili 2013 yılının 15 Eylül tarihi itibarıyla bulunduğu eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi dolduracak olan öğretmenler yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
 
(4) Öğretmenlerin hizmet puanlarının hesabında yer değiştirme başvurularının son günü esas alınır.
 
(5) İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, atanmak istedikleri yerlerden en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilirler. Öğretmenler başvurularında tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtirler.
 
(6) İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, istemeleri hâlinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına da atanmak üzere başvuruda bulunabilirler. Ancak zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülmeyen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atanmak için başvuruda bulunamazlar.
 
(7) Başvuruların; başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun yapıldığı günü takip eden iş günü mesai saatleri içinde onaylatılması zorunludur. Bu süre içerisinde onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılır. Bu durumdaki öğretmenlerin yeniden başvuru yaparak başvuru süresi içerisinde başvurularını onaylatmaları gerekir.
 
(8) Yer değiştirme başvurusunda bulunanlardan bilgilerinde herhangi bir yanlışlık olan öğretmenler bilgilerinin düzeltilmesi amacıyla başvurularının iptalini talep edebilirler. Başvuruları iptal edilenlerin bilgileri düzeltildikten sonra başvuruları yenilettirilerek onaylanır.
 
(9) Yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenler başvurularını ilgili onay makamlarına onaylattırdıktan sonra başvurularının kabul edildiğine dair elektronik çıktı belgesini ilgili makamdan alırlar.
 
(10) Öğretmenler başvurularını şahsen yapabilecekleri gibi noter aracılığıyla vekâlet verdikleri kişilere de yaptırabilirler. Bu kapsamda yapılmayan veya posta ile yapılan yer değiştirme başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
 
(11) Yer değiştirme suretiyle atamalarda öğretmenlerin hizmet puanlarının eşitliği hâlinde öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana öncelik verilir. Bu durumda da eşitlik olması hâlinde bilgisayar kurasına başvurulur.
 
Yunus Kayra DOĞAN


kaynak: ogretmenler.biz
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER