NORM FAZLASI SINIF ÖĞRETMENLERİ TBMM'DE

Balıkesir milletvekili Ahmet Turan Bulut norm fazlası sınıf öğretmenleri sorununu meclise taşıdı. Bakan Dinçer'in yanıtlaması için soru önergesi verdi.

NORM FAZLASI SINIF ÖĞRETMENLERİ TBMM'DE
 

TÜRKİYE BUYUK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

 

Aşağıda yer alan sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 12.08.2012

 

Ahmet Duran Bulut

Balıkesir Milletvekili

 

Eğitim sistemindeki değişiklik sebebiyle Tüm branşlarda 68 bin öğretmenin norm kadro fazlası olduğu ortaya çıktığı belirtilmektedir.

 

Norm kadro fazlası olan sınıf öğretmeni sayısı ise 29.103 olarak tespit edilmektedir.

 

1. Daha önceki açılamalarınızda tek bir sınıf öğretmenimizin norm fazlası olmayacağı ile ilgili açıklamalarınız bulunmaktadır. Şu anda ise tek bir sınıf öğretmeni değil 29 bin 103 sınıf öğretmenimiz norm kadro fazlası olmuştur. Açıklamalarınızla yapılanlar birbirini tutmamaktadır. Bu durumun sebebi nedir?

 

2. Öğretmenlerimize verdiğiniz sözü tutarak norm kadro fazlası olan sınıf öğretmenlerini, bulundukları okulda, isteklerine bağlı olarak 5 yıl norm kadro fazlası öğretmen olarak çalıştırılması konusunda bir değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
senem farsak kınlı
senem farsak kınlı - 12 yıl Önce

norm fazlası oldum malesef.en üzücüsü aslında öğrencilerimi bırakmak olacak.şimdi 2.sınıfa geçiler ve onların geleceği için ne planlar yapmıştım.yayınlann 2.maddeye bile karşıyım.ne demekmiş 5 yıl norm fazlası olarak çalışmak.o okulda bana sınıf açılmassa ben nasılçalışabilirim.yapılan eğitimsistemi değişikliğinde öğretmenlerin suçu neydi peki.o zaman hızlı bir şekilde okul yapılsın.

takunyalı badem bıyık
takunyalı badem bıyık - 12 yıl Önce

1. sınıf okuttum 2. sınıfa geçtim360 puanla norm fazlasıyım.eğitimi bu hale düşüren takunyalı bademlere selam olsun

SIRADAKİ HABER