MÜBAŞİRLERİN STATÜSÜ DEĞİŞİYOR !

MÜBAŞİRLER ADIM ADIM GENEL İDARİ HİZMETLER SINIFINA

MÜBAŞİRLERİN STATÜSÜ DEĞİŞİYOR !
Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı’nda çalışan mübaşirlerin genel idari hizmet sınıfına geçirilmesini Kamu Personeli Danışma Kurulu için toplanan alt komisyon çalışmasında gündeme getirdi. Bunun üzerine Devlet Personel Başkanlığı mübaşirlerin durumu hakkında Adalet Bakanlığı’ndan görüş istedi ve konu hakkında Büro Memur-Sen’e bilgi verdi.
 
Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı’nda çalışan mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi çalışmalarına devam ediyor. Mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına alınması için daha önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Müsteşar Birol Erdem başta olmak üzere birçok görüşme yapan Büro Memur-Sen, genel yetkili sendika olarak katıldığı Kasım ayında yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu için toplanan alt komisyon çalışmasında da gündeme getirdi.
 
Büro Memur-Sen, komisyonda mübaşirlerin yaptığı iş ve işlemler nedeniyle genel idari hizmetler sınıfındaki unvanlardan bir farkının bulunmadığını belirterek genel idari hizmet sınıfına alınması gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine Devlet Personel Başkanlığı, Adalet Bakanlığı’na yazı göndererek mübaşirlerin durumu hakkında detaylı görüş istedi. Devlet Personel Başkanlığı, Bakanlığa gönderdiği yazı hakkında da Büro Memur-Sen’i bilgilendirdi.
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER