MEMURA DİSİPLİN AFFI MI GELİYOR ?

Hükümetten memura iyi haber

MEMURA DİSİPLİN AFFI MI GELİYOR ?

Hükümet, memura disiplin affı için düğmeye bastı. Memurlar ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı geliyor. Tasarının 2013 yılında TBMM tatile girmeden önce yasalaşması bekleniyor.

 

Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte, kamu görevlileri hakkında, 14 Şubat 2005 tarihinden itibaren işlenmiş fiillerden dolayı verilen bazı disiplin cezaları, bütün sonuçlarıyla affedilecek. Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik gibi suçlardan doğan cezalar ise af kapsamı dışında bırakılacak.

SORUŞTURMA YOK

Bu cezalar dışında verilen disiplin cezaları bütün sonuçlarıyla affedilecek. İlgililer hakkında disiplin soruşturması ve kovuşturması yapılamayacak. Devam etmekte olan disiplin soruşturma ve kovuşturmaları işlemden kaldırılacak. Kesinleşmiş olan disiplin cezaları uygulanmayacak.

ASKERLER KAPSAM DIŞINDA

Disiplin affına ilişkin hükümler, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile 357 sayılı Askeri Hakimler Kanunu'na tabi personel hakkında uygulanmayacak.

GEÇMİŞE DÖNÜK ÖDEME YOK

Kanun kapsamında, disiplin cezaları affedilenlerin özlük dosyalarındaki bu disiplin cezalarına dair kayıtlar, ilgililerin müracaatı aranmaksızın hükümsüz kalacak ve dosyalarından çıkarılacak. Disiplin cezalarının affı, ilgililere geçmiş süreler için özlük hakları ve parasal yönden herhangi bir talep hakkı vermeyecek. akşam


 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet arif sabaz
mehmet arif sabaz - 12 yıl Önce

2005 yılında 5525 sayılı sicil affından ihraç olmuş polisler ve adli yönden hiç ceza almamış sadece iderenin keyfi hareketleri yüzünden ihraç olmuş adli sonucu beklemeden müfettişler ihraç etmişler bu polislerin durumu ne olacak o halde 1999 ile 2013 tarihleri arası kapsayacak şekilde bir disiplin affı çıkarılırsa bu memleketimiz açısından çok faydalı ve yararlı olacaktır,tabiki siyasi iradenin takdiridir bu ama isterse olur,polislerde bu memleketin insanlarıdır,memur ayrımı yapılmaması gerekir,TSK'nın özel kanunları var o ayrı bir mesele,saygılarımızı sunarız.

MİSAFİR
MİSAFİR - 12 yıl Önce

Amacına ulaşmayan disiplin affının ne anlamı var ki!.. Örneğin memur 10 aylık kıdem tenzili cezası almış. Rüte ve terfisi 10 ay gecikmiş. Bu ceza af kanunu ile tüm sonuçları ile birlikte af edilmesine rağmen memura geriye dönük 10 aylık rütbe ve terfi hakkı verilmiyor. Yani ceza tüm sonuçları ile birlikte af edilmesine rağmen uygulanıyor. Bu durumda ceza nasıl oluyor da af edilmiş oluyor ? Af kanunu kurumlara insiyatif hakkı tanımamalı, herşey açık ve net bir şekilde belrtilmeli ki amacına ulaşabilsin.

engin sayan
engin sayan - 12 yıl Önce

Disiplin affına dair kanunun amacı adı üzerinde memurların almış olduğu disiplin cezalarını tüm sonuçları ile birlikte af etmektir.Disiplin cezasının affı sadece bilgisayar kayıtlarından silmek demek değildir.Memurlara bu cezadan dolayı kaybettiği geçmiş sürelerle ilgili hakları verilmelidir.Örneğin memur 16 aylık kıdem tenzili almış.Rütbe terfisi 16 ay gecikmiş.Eğer bu ceza affa uğradıysa memura 16 aylık rütbe terfi hakkı verilmelidir ki af kanunu amacına ulaşabilsin.

Mehmet  Arif SABAZ
Mehmet Arif SABAZ - 12 yıl Önce

Evet çok güzel yorum yapacağım,çünkü amaç şu;Emniyetten ihraç olmuş emniyet müdürleri 2013 te çıkacak memur disiplin affından kesinlikle ama kesinlikle yararlanmaması gerekiyor,nedeni ise onlar HAKİMLER ve SAVCILAR kanununa tabi olduğu için,fakat ihraç olmuş polis memurları af kapsamı içinde olması gerekir,bir emniyet müdürü ile polis memuru bir değilki aynı kefeye ikiside konamaz,çok farklı,ayrıca ADLİ yönden hiç bir cezası yok idarenin eften-büften gereksiz,luzumsuz keyfiyet yüzünden ihraç edilmiş,atmışlar,yazık olmuş,polis memuruda devlet memuru,bu devletin memuru 657-ye tabii,memur ayrımı yapılmasın lütfen,siyasilere söylüyorum,DEMİREL-İNÖNÜ Hükümeti örgüt mensubu polis-öğretmenleri 1992 yılında topladı tekrar memur yapıp görev verdi,ama inanıyor ve güveniyorum AK-PARTİ hükümeti bu işi becerip,gerçekleştirecek,ben namaz kıldım ceza,namaz kıldırdım ceza,Ezan okudum ceza,ceza,ceza hem de AKPARTİ hükümeti iktidardayken,açıp bir incelesinler benim dosyalarımı gerçekleri bir görsünler,kim yaptı bunları bana hemde ilahiyatı bitirmiş bir emniyet müdürü,her gördüğün sakallıyı deden mi zannediyorsunuz,ben imam-hatibi bitirmiş kişileri tanıyorum,içki-kumar-zina ve tekel bayii çalıştıranları biliyorum,ilahiyatı bitiripte rüşvet,içki içen insanları tanıyorum ama Allaha havale ediyorum ben bu gibi kişileri,takdir Yüce rabbimin,sevgiler ve saygılar arz ederim.Teşekürler.

 polis
polis - 11 yıl Önce

Görevim dışında meydana gelen ve beraat ettiğimiz suçlamalardan ihraç olduk Emniyet Müdürlerini Allah a havale ediyorum

Fatih Demir
Fatih Demir - 10 yıl Önce

bu disiplin affı polisleri de kapsuyor mu acaba

SIRADAKİ HABER