MEMURA 24 YENİ HAK GELİYOR

Hükümet ile sendikalar arasında geçen yıl yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık sebebiyle karara bağlanamayan sosyal haklarda sona gelindi.

MEMURA 24 YENİ HAK GELİYOR

Buna göre sözleşmeli personele yiyecek yardımı yapılacak, emekli olanlara ödenen tazminat gösterge rakamı artırılacak, İLKSAN üyeliği tüm Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları açısından isteğe bağlı hale getirilecek. Ayrıca ‘112 Acil'de görev yapan sağlık personeline ek ödeme oranının artırılması, PTT dağıtıcılarına 20 lira ücret ödenmesi ile imam ve müezzinlere dini bayramlarda fazla mesai ücreti verilmesi de düzenlemeler arasında yer alıyor.

Geçen yıl ilk kez yapılan toplu sözleşmede hükümet ile sendika arasında anlaşma sağlanamaması üzerine Hakem Kurulu devreye girmişti. Görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması sebebiyle sosyal ve mali haklarda yapılması planlanan iyileştirmeler de karara bağlanamamıştı. Toplu sözleşme sürecinin ardından Çalışma Bakanlığı ile sendikalar, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda bir araya gelerek talepleri ele aldı. Kasımdan bu yana süren toplantılarda iyileştirmeler belirlendi. Sendikaların 161 madde ile ilgili talepleri ilgili bakanlara sunuldu. Bakanlıkların değerlendirmelerinin ardından taleplerden 24'ü kabul edildi.

Zaman

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih
Salih - 11 yıl Önce

Bu haber tam atmaca, ya da muhabir olayı anlayamamış.Bu yeni bir kazanım değil, Toplu Sözleşme metni için 24 maddesi ile ilgili Kanun değişikliği gerekmektedir.Bu kanunlar çıkmazsa bu kazanımlar 2013 sonunda uçup gidecektir.Kalıcı olması için bu kanunlar çıkarılmak zorundadır.Zaman Gazetesi tam çuvallamış.

SIRADAKİ HABER