MEB ÇALIŞANLARINI UMUTLANDIRAN TASLAK

MEB personelinin yer değiştirmesine ilişkin düzenleme MEB çalışanlarını umutlandırdı.Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının büyük bir bölümünü öğretmenlerin oluşturması, diğer bakanlık çalışanlarının sorunlarının yeterince tartışılmamasına neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmelik taslağında öğretmen dışı personelle ilgili önemli hükümler var.

MEB ÇALIŞANLARINI UMUTLANDIRAN TASLAK
Bu taslakta; MEB, öğretmen ve öğretmen dışı personel için görevde yükselme ve unvan değişikliğini içeren önemli değişiklikleri hedefliyor.
 
 
Yine öğretmen dışı personelin isteğe ve özür durumuna bağlı il içi ve il dışı yer değişikliğine yer vermiş durumda. Bu önemli taslakta yer değiştirme bölümü, ya gözden kaçtı yada özellikle gündemde tutulmadı. Halbuki bu değişiklik taslağı ile MEB kamu kurumları arasında bir ilke imza atmış olacak. Hiçbir kurumda isteğe bağlı yer değişiklik hakkı bir kurala bağlanmamışken MEB öğretmenlerde olduğu gibi bir çalışma yaptı. Bu çalışmada MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e teşekkür etmeden geçmek hakkı teslim etmemek olur.
 
 
Bu değişiklik, sendikaların uzun süre üzerinde durduğu bir konu olduğu herkesin malumudur. Özellikle Eğitim Bir Sen’in başta Kurum İdari Kurullarında aldırdığı kararlar olmak üzere neredeyse her açıklamasında öğretmen dışı personele de yer değişikliği hakkını istediğini görmek mümkündür.
 
 
Aslında burada öğretmen dışı personelin il içi ve il dışı yer değişikliği hakkının öğretmenler gibi kurala bağlanması son derece yerinde bir karar olduğunu belirtmekte fayda var. Oysa öğretmen dışı personel, il içi yer değiştirmek için kapı kapı dolaşmak zorunda iken şimdi hizmet süresi esas alınarak yer değiştirebilecek. Aynı şekilde iller arası yer değişikliğinde iki il valisinin onayı aranıyorken, şimdi düzenleme yapılırsa, beş yılını dolduran her memur başka ile isteğe bağlı yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
norm fazlası yönetici atamaları
norm fazlası yönetici atamaları - 11 yıl Önce

yönetmeliği kim nasıl uygularsa uygulasın. kastamonuda bir başka uygukama yapılır hep... geçici 2. maddenin sonunda normu ile ilişkilendirilemeyenler 19 madde kapsamında atama dönemine kadar bir defaya möahsus yerinde bırakılır der ya işte bu kapsamın hülasası olarak -yerinde bırakılr- denildiğine göre herkes yerinde kalma hakkına sahiptir. ya bir normu ile ilişkilendirme yaplırsa buna itiraz eden olursa mahkemeden döner diye hiç bir işlem yapılmıyor. sahi 22. madde, geçici 2. madde niye yazıyor ya... bunların yerine sadece -YERİNDE BIRAKILIR- yazsqa şu bakanlık ne vardı yaaaa

serpil aytekin
serpil aytekin - 11 yıl Önce

bazıları için güzel yerinde bir yönetmelik olmuş olabilr.fakat yeni atanan ve atandıgında meb de böyle bir şart olmayanlar için kötü oldu.il içi değişiklik için 3, il dışı için 5 yıl şartı çok fazla.en azından bu şartın ortadan kaldırılması lazım bence.o kadar emek veriyosun iyi bir puan alıyosun ve neresi olursa olsun atanaym nasılsa adaylıgım kalkınca memleketime ya da istedigim yere gecme imkanım olur diye düşünuyorsun.bir de bakıyorsun ki böyle bir hakkın yok...atanabilmek için memleketimize ailemize 10-15 saatlik, belkide daha uzun mesafelerdeki illleri yazıyoruz.yeter ki açıkta kalmayalım diye.öğretmen değiliz ki, madur olacak ögrencilerimiz yok ki 3 yıl 5 yıl şartı olsun.bu yüzden güzel umutlar taşıyarak uzak yerleri bile tercih eden yeni atananlar için adaylıgım kalkınca yer değiştiririm diyen memurlar için kötü oldu.

SIRADAKİ HABER