KONYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN ŞOK KARAR !

Konya Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan görevini bıraktı.

KONYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN ŞOK KARAR !

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ayrılmak zorunda kalan Şerafettin Turan Konya'ya veda etti.

Çok sevdiği Konya'dan ayrılmak zorunda olduğu için üzgün olduğunu ifade eden Turan, veda mesajında Konyalı hemşehrilerine teşekkür etti.

İşte Şerafettin Turan'ın veda mesajı...
Çok değerli Konyalı hemşerilerim, kıymetli çalışma arkadaşlarım ve geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerim.
         Bundan 6 ay önce güzel duygularla, umutlarla ve büyük hedeflerle göreve başladığım,  kadim şehir Konya’mızdan istemeyerekte olsa sağlık problemlerim nedeniyle ayrılmak zorunda kalıyorum.
Öncelikle bu altı ay içerisinde bana desteğini ve güvenini esirgemeyen başta Sayın bakanımız Ömer DİNÇER beye, bakan yardımcımız Sayın Orhan ERDEM beye, Konya’mızın kıymetli milletvekillerine, çalışmalarımızda sürekli yanımızda bulunan, destek veren, Sayın Valimiz, Aydın Nezih DOĞAN beye, eğitime ve şahsıma verdiği sonsuz destekle beni onurlandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir AKYÜREK beyefendiye, bütün ilçelerimizin mülki amirlerine ve belediye başkanlarına, üniversitelerimizin rektörlerine ve çalışanlarına, tüm daire müdürlerimize, İlçe müdürlerime, okul müdürlerime, öğretmen arkadaşlarıma, İl Milli Eğitimdeki mesai arkadaşlarıma Konya’mızın kıymetli  basın mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarına ve beni bağrına basarak desteğini esirgemeyen  Konyalı hemşerilerime teşekkürlerimi sunarım.
  Gönül isterdi ki göreve başladığımız zaman ki koyduğumuz hedefler doğrultusunda Konya’mıza  fayda sağlayacak çalışmaları birlikte yapalım. Ancak önemli sağlık sorunlarımızın ortaya çıkması bu isteğimizin gerçekleşmesine imkan vermedi. Tüm güzelliklere layık bu eşsiz şehir inanıyorum ki eğitimde de çok güzel yerlere mutlaka ulaşacaktır. Bu doğrultuda sizlere olan inancım sonsuzdur.
  Çalışma sürem boyunca desteğini esirgemeyen ve her şeyin en iyisine layık olan tüm Konyalı hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum.
Hoşçakalın, sevgiyle kalın…

MÜDÜRÜN AYRILMASI TBMM'YE TAŞINDI.

Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı  müdür Turan'ın neden görevden ayrıldığını soru önergesi ile  TBMM'ye taşıdı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini saygıyla arz ederim. 29/8/2012

 

Mustafa KALAYCI
Konya Milletvekili


Kapsamlı bir çalışmaya dayanmaksızın, "ben yaptım oldu" mantığıyla uygulamaya konulan 4+4+4 sisteminin ortaya çıkardığı sorunların nasıl çözümleneceği tartışmalarının yapıldığı bir ortamda, Konya gibi büyük bir ilde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli bir makam, okulların tam açılmasına yakın bir zamanda boş durumdadır.

Milli Eğitim Bakanının Karamanlı, Bakan Yardımcısının da Konyalı, olması, bu durumu daha da hazin hale getirmektedir. Konya'ya yazık edilmektedir.

Bilindiği gibi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 11 Ocak 2012 tarihinde görevlendirme yolu ile bir atama yapılmış, ilgilinin bu görevi beğenmemesi üzerine, 31 Ocak 2012 tarihinde yine görevlendirme yolu ile Şerafettin Turan getirilmiştir. Ancak Şerafettin Turan da rahatsızlığı gerekçesiyle görevden ayrılma talebinde bulunmuştur.

Kısa zamanda yaptığı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini ve sevgisini kazanan İl Milli Eğitim Müdürünün Konya'dan ayrılışı konusunda tatminkar bir açıklama yapılmaması tepkilere neden olmuştur. Bazı isteklerinin yerine getirilmediği, bazı siyasilerin ve yandaş sendikanın taleplerini yapmadığı, hatta bazı yönetici görevlerde yaptığı değişikliklerin parti ve yandaş sendika çevrelerini rahatsız ettiği gibi yorum ve değerlendirmeler de yapılmaktadır.

1)Konya İl Milli Eğitim Müdürü, 7 ay gibi kısa bir süre sonra neden görevden ayrılma talebinde bulunmuştur? Rahatsızlığı görevini yapmaya engel midir?

2)Şerafettin Turan'ın gerçek rahatsızlığı, AKP'li teşkilatların, siyasilerin ve yandaş sendikanın baskıları mıdır? Yönetici ve öğretmen atamalarında partiden Ve yandaş sendikadan yapılan baskı ve telkinler olmuş mudur? Bu konuda tarafınıza iletilen bir şikayet, telkin ya da talep var mıdır?

3)Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne en kısa zamanda atama yapılacak midir?. Bu süreçte yaşanan ve yaşanacak sorunların sorumlusu kim olacaktır?

4)Yönetici görevlere neden asaleten atama yapılmamaktadır? Emir eri gibi kullanma amacıyla görevlendirme yolu ile atamalar yapıldığı algısı doğru mudur?

 




 

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sahin ogretmen
sahin ogretmen - 12 yıl Önce

Allah yolunu acik etsin cok basarili mudurdu,Allah sifa versin

sahin ogretmen
sahin ogretmen - 12 yıl Önce

Allah yolunu acik etsin cok basarili mudurdu,Allah sifa versin

merve
merve - 12 yıl Önce

konya ilkdefa mudur gordu.konyanin en basarili burokrati ni kaybettik.

merve
merve - 12 yıl Önce

konya ilkdefa mudur gordu.konyanin en basarili burokrati ni kaybettik.

M,HOCA
M,HOCA - 12 yıl Önce

Sınıf öğretmeni iken AKP yandaşlığının bir na liyakat icraatı ile yaptım oldu kılıfi ile göreve getirilmiş biridir abartmaya gerek yok kendisi ile istanbul milli egitim şube müdürü iken bir görüşmemiz oldu doğrusu bu haberi okuduğumda üzülmedim ve de şaşırmadım.....Korurlar yine merak etmesin KONYALILAR

SIRADAKİ HABER