İŞTE TÜRKİYE'NİN EN GENÇ VALİSİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan kararname ile Erzincan'a Vali olarak atanan Bakanlık Genel Sekreteri Abdurrahman Akdemir Türkiye'nin en genç il valisi unvanını da almış oldu.

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN GENÇ VALİSİ

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bugün onaylanan kararname ile Erzincan'a Vali olarak atanan Bakanlık Genel Sekreteri Abdurrahman Akdemir Türkiye'nin en genç il valisi unvanını da almış oldu.
 
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir;
1971 yılında Çorum'un Oğuzlar ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Oğuzlar, ortaöğrenimini ise Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Lisesi'nde tamamladı.
 
1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasal bilgiler alanında yüksek lisans yapan Akdemir, bir süre Maliye Bakanlığı'nda görev yaptıktan sonra 1996 yılında İçişleri Bakanlığı'nda kaymakam adayı olarak göreve başladı. (85. Dönem olarak)
 
amirler.net'in haberine göre Sırasıyla Denizli Honaz, İzmir Beydağ, Artvin Ardanuç, Gümüşhane Torul Kaymakamlığı, Karaman Vali Yardımcılığı ve Kırıkkale Balışeyh Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
 
2007 yılında Mülkiye Müfettişi olarak görev alan Akdemir, 3 yılı aşkın bir süre İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın danışmanlığını yürttü, 2010 yılında İçişleri Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdürlüğü'ne atan, Akdemir ardından içişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevine atandı.  Evli ve üç çocuk babası olan Akdemir, 8 Mayıs 2013 tarihinde Erzincan Valisi olarak atandı.  















 
 
 
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER