İSTANBUL'DA OKULLARA MÜDÜR YARDIMCISI ATAMADA SKANDAL. DAHA ÖNCE BOŞ İLAN EDİLEN ÖNEMLİ OKULLAR TERCİHE KAPATILDI.

Milli Eğitim bakanlığı daha önce boş ilan ettiği okullara yönetici atamalarını durdurdu. Bu okullara tercih yapılamıyor.

İSTANBUL'DA OKULLARA MÜDÜR YARDIMCISI  ATAMADA SKANDAL. DAHA ÖNCE BOŞ İLAN EDİLEN ÖNEMLİ OKULLAR TERCİHE KAPATILDI.
İstanbul MEM Yöneticiliği Münhal bulunan Kurum/Okul Kontenjan Listelerini 18 Eylül 2013 tarihinde ilan etmişti. Ardından tercihler, puanların tekrar dfüzenlenmes inedeniyle bugüne kadar sarktı. İstanbul'da yeterince gecikmiş olan idareci atamalarında bugün tercih yapmak için MEBBİS'e giren idareci adayları büyük bir şokla karşılaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı Sınava dayalı idareci atamalarında İstanbul'da bazı okullara ayrıcalıklı davrandı. MEB Müdürlüklerini boş ilan ettiği okulları tercihe kapattı.
İstanbul'un en gözde okulları arasında yer alan bu okullar;
Fatih- İstanbul Lisesi (İstanbul Erkek Lisesi) ,
Beşiktaş- Kabataş Erkek lisesi
Başakşehir M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip lisesi gibi bazı okullar MEB tarafından boş ilan edildiği halde tercihlere kapatıldı.
bu ve bunun Gibi okullarda Md.Yrd. kadroları boş ilan edilmesine rağmen, Mebbis tercih ekranında tercih yapılamamaktadır. İl MEM den edindiğimiz bilgiye göre Bakanlık tarafından bu okul tercihlere kapatılmıştır.
Şimdi soruyoruz:
1-Bakanlık bu işlemi hangi yönetmeliğe göre yapmaktadır?
2- Şu an ortalıkta dolaşan özel statülü okul olacak v.s. iddaları ne demektir? Doğru mudur? Böyle bir şey varsa bu okula idareci nasıl atanacaktır?
3-Şu andaki durum, bu okulu isteyecek yöneticileri mağdur edecektir ve mahkeme süreci başlayacaktır. Bu süreç sonunda da mağduriyetler oluşacaktır.
Bu durumlara meydan vermemek için Bakanlık tüm münhallere tercih yapma imkanı vermelidir.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sınıf ogretmeni
sınıf ogretmeni - 11 yıl Önce

Asıl önemli olan puanlardi puanlarimizin ilk hesabını il milli eğitim yaptı puanlar sıralandı hetkesin puanı belli oldu.Sonra haksızlık olmadin diyerek haksızlığa başladılar...ilk listede sayıdan fazla kişi nasıl girdi listeye ve girenlerin hepsi ,95 puan üstü nasıl aldılar....sinifciyim ilk listefe 70 lerdeydim şimdi 100 lerde biri anlatsın bu adaleti...ilk açıklanan liste adil bir bakın seffafti ikinvi liste karışık darmadağın baştan savma bulamasinlar diye herhalde....bu habrr yapılmalıydı....

SIRADAKİ HABER