HANGİ BAKANLIK BİN 800 PERSONEL ALACAK

Bakan Yazıcı, TRT Haber yayınlanan "Neler Oluyor" programında iş müjdesi verdi

HANGİ BAKANLIK BİN 800 PERSONEL ALACAK
 TRT Haber’de yayınlanan “Neler Oluyor” programına bu hafta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı konuk oldu. TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sorularını cevaplayan Bakan Yazıcı, Gümrük müdürlüklerine 1780 personel alınacağını açıkladı. 

Yazıcı, kaymakamlıklarda görev yapan Tüketici Hakem Heyetleri için yeni personel istihdamı konusunda talepleri olduğunu ifade etti. Bakan Yazıcı, “İlk etapta 500-600 raportör almayı düşünüyoruz” dedi.

Gümrükteki kapılarda personelin güvenliği ilgili soruyu cevaplayan Bakan Yazıcı, "Her gümrük kapısına mülkü amirleri olan vali yardımcıları vardır. Bunlar emniyeti sağlaması gerekiyor. Mülakatlara başlıyoruz. 1780 personel alımı yapacağız. 800'ü Gümrük muhafaza memuru olacak. Üniversite mezunlarından ve belli branşlarda olan öğrencilerinden alınacak. Gümrük muhafaza memurları için fiziksel şartlar var. Bizzat polis gibi eğitim alıyorlar. Spor alanları, atış poligonları var" diye konuştu.

"500-600 raportör alacağız"

Yazıcı, hazırlığı süren Tüketici Kanun Tasarısı çerçevesinde kaymakamlıklarda görev yapan Tüketici Hakem Heyetleri için yeni personel istihdamı konusunda talepleri olduğunu ifade etti. Bakan Yazıcı, “Raportör almayı planlıyoruz. Bütün hakem heyetleri 937 tane olması lazım. İlk etapta 500-600 raportör almayı düşünüyoruz” dedi.

Hazırlıkları süren Tüketici Kanun Tasarısıyla ilgili de bilgi veren Bakan Yazıcı, kaymakamlıklarda hizmet veren Tüketici Hakem Heyetlerinin önemine vurgu yaptı.

“Tüketici hakem heyetlerinin oluşturacak kişileri ehil olması gerekiyor” diyen Yazıcı, şöyle devam etti:

“Valiler toplantısında söz aldığımda, valilere bu doğrultuda ricada bulundum. Buralara atanacak kişiler konusunda ‘seçici olalım’ diye. Bizimde yasa tasarısında Tüketici Hakem Heyetleri için yeni personel istihdamı ile ilgili talebimiz var. Raportör almayı planlıyoruz. Bütün hakem heyetleri 937 tane olması lazım. İlk etapta 500-600 raportör almayı düşünüyoruz. Maliye ile bir anlaşmazlık var. Kadro açılması hususunda, anlaşabilirsek alacağız.”

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER