FATİH PROJESİNDE ŞOK AYRILIK

Bakanlık Merkez Teşkilatında Fatih Projesi öğretmen eğitimiyle ilgili görev yapan eğitmenler açıklama yaparak istifa ettiklerini bildirdiler.

FATİH PROJESİNDE ŞOK AYRILIK


İllerde görev yapan eğitmenlere bir e-maille istifalarını bildiren Fatih Projesi Öğretmen Eğitimi Birimi'ndeki eğitmenler, dün Bakanlıkça üç eğitmenin görevlendirmesinin yapılmaması üzerine tepki olarak istifa ettiklerini açıkladılar.

İllerde Fatih Projesiyle ilgili donanım için bilgi toplama, kurulum sürecinin takibi, kurulum sonrası sorunlar, alt yapı keşif ve muayane işlemleri, Uzem işlemleri, tablet dağıtımları, eğitimleri planlama koordinasyon ve uygulama, BT rehberlerinin görevlendirme işlemleri ve daha sayılamayacak (İldeki işler, e-konferans, web sayfası vb.) bir sürü işin eğiticiler tarafından yapıldığı düşünülürse istifaların Fatih Projesinin geleceği ile şüpheleri artırdı.

Etkileşimli Tahta kurulan okullarda görev yapan 110.000 öğretmenden 50.000 öğretmenin eğitimlerinin tamamlanmamış ve bu sayının sürekli artacak olması bir yana, proje kapsamında tüm öğretmenlere sürekli rehberlik yapma ihtiyacı varken Bakanlıktaki Fatih Projesi Öğretmen Eğitimi Birimi'ndeki eğiticilerin bazılarının görevlendirilmemesi eğiticiler arasında huzursuzluğa neden oldu.

Her gelen Bakan'a ve beraberinde gelenlere meramlarını anlatmaya çalışan Bakanlıktaki eğiticilerin yanında illerde görev yapan Eğitici Formatörlerin de her 6 ayda bir acaba görevlendirmeler  yapılacak mı kaygısıyla motivasyonlarının bozulduğu bilinen bir husus.

Bakanlığın bu istifalara nasıl tavır alacağı ise merakla bekleniyor.


KAYNAK: GAZETEKAMU.COM

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER