EŞ DURUMU TAYİNLERİ DÜNYADA NASIL YAPILIYOR ?

İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz Ömer Dinçer'e eş durumu atamalarını sordu. Dünyada nasıl yapılıyor inceledeniz mi" dedi.

EŞ DURUMU TAYİNLERİ DÜNYADA NASIL YAPILIYOR ?
TÜRKİYE BÜYÜK MÎLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla

Ali OZGÜNDÜZ     
İstanbul Milletvekili

Bakanlığınızla ilgili son günlerde en çok konuşulan konu öğretmenlerin eş durumu atamalarıdır. Uzun bir süredir, öğretmenlerimizin ve ailelerinin büyük mağduriyetler yaşamasına neden olan uygulamalarla ilgili en son basına verdiğiniz demeçler, başka tartışmaların önünü açmıştır. Bu açıklamanızda eş durumundan tayinlerin en fazla asker, hâkim- savcı, hariciye görevlileri ve kaymakam eşlerinden olduğunu belirtmiş ve yeni oluşturulacak sistemle Genelkurmay Başkanlığı, Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarıyla görüşülerek, tayin durumlarının önceden bildirilmesinin isteneceğini ve koordinasyon sağlanacağını eklemiştiniz.

Bu bağlamda:


1. Eş durumu atamalarıyla ilgili yeni sistem kim ya da kimlerce belirlenmiştir? Bu sistemle ilgili öğretmenlerin ve diğer kurumların görüşlerine başvurulmuş mudur?
2. Eş durumu atamasındaki yeni sistemi ve ayrıca bu tayinlerin özel sektörü kapsamadığı da düşünülürse öğretmenlerin kaçının ailesinin parçalanacaktır? Bu konuda elinize ne gibi istatistiki veriler mevcuttur? Ayrıca; parçalanmış bir aile yapısında çalışan öğretmenlerimizin ne derece verimli olabileceğine dair pedagojik ya da psikolojik araştırmalar yapılmış mıdır?
3. Eş durumu atamalarıyla ilgili dünya örnekleri incelenmekte midir? İncelendiyse ülkemizle karşılaştırmalı olarak bunun sonuçları nelerdir?
4. Özellikle hakim, savcı, asker, kaymakam, hariciye görevlileri diye belirttiğiniz meslek gruplarının öğretmen eşleri için bundan sonra ilgili kurumlardan görüş alınacağı düşünülürse bu meslek gruplarında mevcut sorun yaşayan eş öğretmenlerle ilgili ne gibi bir işlem yapılacaktır? Bunların mağduriyetlerinin nasıl giderilmesi düşünülmektedir?  
Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER