ENGELLİ YAKINI MEMURA TAYİN HAKKI GELİYOR

Adıyaman milletvekili Mehmet ERDOĞAN ve arkadaşları tarafından TBMM' ne yeni bir torba yasa teklifi sevk edildi.

ENGELLİ YAKINI MEMURA TAYİN HAKKI GELİYOR
Yeni torba yasa teklifi ağırlıklı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve engelliler ile ilgili bazı düzenlemeler öngörüyor.
 
Teklif Memurlara neler öngörüyor
 
1) Torba yasa teklifinin, engelli çalışanlar bakımından getirmesi planlanan en önemli husus, engelli yakını olanlara yer değiştirme kolaylığı sağlanmasına yönelik düzenleme olarak görünüyor. Teklifin ilgili maddesi ile kurumların engelliler için sağlık kurulu raporuna göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması amacıyla özellikli ve ayrık düzenlemeler yapılmasını öngörülüyor. Engelli yakını olan memurlara yer değiştirme hakkı tanınması yönündeki düzenleme uzun süredir beklenmekteydi.
 
Teklifin ilgili maddesi:
 
“MADDE 5- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesine beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
 
“İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için özellikli ve ayrık düzenlemeler yapılır.”
 
2) Ayrıca teklif ile Sosyal Politika Merkezi Başkanının atanma usulü ve mali hakları ile ilgili düzenleme yapılması öngörülüyor.
 
3) Teklifin 17 nci maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6 ncı maddesinde değişiklik yapılarak, 5018 sayılı Kanuna ekli (III) sayılı cetvelde sayılan düzenleyici ve denetleyici kurumların, bilişim hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 30 kişiye kadar tam zamanlı, kısmî zamanlı veya sözleşmeli olarak bilişim personeli çalıştırabilmesine imkan sağlanıyor.
 
Bu şekilde çalıştırılacak personele,4/B personele ödenen sözleşme ücretinin 4 katına kadar ücret ödenebiliyor.
 
Teklifin ilgili maddesi:
 
"MADDE 17- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “merkez teşkilatlarının” ibaresi “merkez teşkilatları ile 5018 sayılı Kanuna ekli (Ill) sayılı cetvelde sayılan düzenleyici ve denetleyici kurumların” Şeklinde değiştirilmiştir. "
 
memurunyeri
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
engelli
engelli - 11 yıl Önce

adam zaten engelli memur olarak atanmış tekrar birdaha raporlamı uğraşacak.hiç olmassa engelli atanmış memurdan bari tekrar rapor istenmesin .sayın miletvekili mehmet erdoğana sayın baknım fatma şahine bnlerce teşekürler birdefaya mahsus tayin hakkı istyorum ailem başka yerde ben başka yerde yalnız olmuyor arkadaş inşalllaaah buysa bir çıkarda rahata ereriz allahım.

lütfen
lütfen - 11 yıl Önce

engelli atanmış memurlara bir kez tayin hakkı verin sayın bakanım fatma şahin sana güveniyorum inşallah g.antepdede başarılı olursun bakanım engelli olarak atanmış tüm engellilere rapor oranı şartı koşmadan bir tayin hakkı verirseniz sevinirim.allah senden razı olsun sayın bakanım.

lütfen
lütfen - 11 yıl Önce

engelli atanmış memurlara bir kez tayin hakkı verin sayın bakanım fatma şahin sana güveniyorum inşallah g.antepdede başarılı olursun bakanım engelli olarak atanmış tüm engellilere rapor oranı şartı koşmadan bir tayin hakkı verirseniz sevinirim.allah senden razı olsun sayın bakanım.

sosyal
sosyal - 11 yıl Önce

inşallah bu yasa bir an önce çıkarda bizde bir defaya mahsus olmak üzere tayin olabiliriz inşallahhh

Özlem DİRİL
Özlem DİRİL - 9 yıl Önce

Engelli eşim, bu hak ile tayin oldu, ben, gidebileceğim kurumların kadroları dolu olduğu için gidemiyorum, şu an eşimle tayin nedeniyle ayrıyız.Biraz daha düzenlenebilirse, bunun için de kadro verilmiş olsa daha iyi olur.

SIRADAKİ HABER