EN ÇOK HANGİ BRANŞTA ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Nabi Avcı, ihtiyaç duyulan branşları açıkladı Milli Eğitim Bakanı Avcı, Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi'ni kasım ayının sonunda kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

EN ÇOK HANGİ BRANŞTA ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,''Hangi branşlarda öğretmene ihtiyaç var'' sorusu üzerine, din kültürü ve ahlak bilgisi ile rehberlik branşlarında ciddi açık bulunduğunu, bunun dışında matematik ve İngilizce branşlarında öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi. Avcı, yeni açılan imam hatip ortaokulları nedeniyle din kültürü ve ahlak bilgisi alanında öğretmenlere ihtiyaç olduğunu belirtti.
 
Avcı, Şubat ayında bir öğretmen ataması yapılmayacağını söyledi.
 
Alan değişikliği için hizmet içi modül
 
 Bakan Avcı, alan değişikliğiyle ilgili mahkeme kararından kaynaklanan sorunlar olduğunu, sınıf öğretmenlerinin farklı gerekçelerle alan değiştirerek tayin edildiğini hatırlattı.
 
Avcı, ''Fakat mahkeme buna esas teşkil eden Talim ve Terbiye mütalasını yeterli bulmamış ve demiş ki: 'Bu konuda karar almış olmanız gerekir.' Biz de bu durumda olan arkadaşlarımızı, uygulamada gördük ki alan değiştirirken aldıkları ek hizmet için eğitim yeterli değil birçoğu mutsuz. Alan değiştirmiş ama geçtiği alanın becerilerine yeterince sahip değil. Dolayısıyla alanlarında devam etmek isteyenler için ilave bir hizmet içi modülü de geliştirdik. Alan değiştiren öğretmenlerimizle ilgili sorun büyük ölçüde çözülmüş olacak'' diye konuştu.
 
Strateji belgesi kasımda
 
Öğretmenleri yakından ilgilendiren Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi'ni kamuoyuyla ne zaman paylaşılacağının sorulması üzerine Bakan Avcı, bunu ve Öğretmen Yeterlilikleri Belgesi'ni kasım ayının sonu gibi paylaşacaklarını açıkladı.
 
Strateji belgesi üzerinde 2 yıldır çalışıldığını hatırlatan Avcı, belgenin öğretmenlerin nasıl yetişeceğini, hangi standartlarda, hangi alanda ne tür yeterlilikler aranacağını içerdiğini belirtti. Bunun başka projelerle de desteklenen modelleme çalışması olduğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti:
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER