EMNİYETTE YENİ TERFİ SÜRECİ BAŞLADI

Emniyet Genel Müdürlüğünde yargı kararı ve değişen yönetmelik sonrasında terfi sınavlarına ilişkin yeni süreç başladı.

EMNİYETTE YENİ TERFİ SÜRECİ BAŞLADI
Danıştay’ın terfi yönetmeliğinin bir kısmının yürütmesini durdurması sebebiyle şubat ve nisan aylarında gerçekleşen terfi sınavları iptal edilmişti. Resmi Gazete’de yayınlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik sonrasında terfi sınavları için yeni bir takvim hazırlanmıştı. Bu doğrultuda başlayan sınav sürecinin ilik yazılısı geçekleştirildi.
 
Yazılı sınavlar başladı
 
Bugün yapılan yazılı sınavlara 3. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ile A grubu komiserler girerken, yarın gerçekleştirilecek olan sınavlara ise 4. sınıf emniyet müdürleri, A ve B Grubu başkomiserleri ile A ve B grubu komiser yardımcıları alınacak.
 
50 puan barajı
 
Yönetmelik değişikliğinden sonra artık yazılı sınavda 50 puan barajını aşan personel, 3-10 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek sözlü sınava girme hakkı kazanacak. Sözlü sınavda da başarılı olan personel ise 15-20 Haziran tarihleri arasında Polis Akademisi'nde hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Hizmet içi eğitim sonunda bir kez daha sınava girecek emniyet personelinden bir üst rütbeye terfi ettirilecekleri Yüksek Değerlendirme Kurulu belirleyecek.
 
Sınavlara, 1.437 3. sınıf emniyet müdürü, bin 692 4. sınıf emniyet müdürü, bin 756 emniyet amiri, 361 A grubu başkomiser, 160 B grubu başkomiser, 395 A grubu komiser, 14 B grubu komiser, 565 A grubu komiser yardımcısı ile bin 968 B grubu komiser yardımcısı olmak üzere toplam 8 bin 348 personelin katıldığı bildiriliyor.
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER