EMEKLİ MEMURA ZAM MÜJDESİ !

EMEKİL MEMURA ZAM MÜJDESİ

EMEKLİ MEMURA ZAM MÜJDESİ !
 
    Dvlet memurları, memur emeklileri ve sözleşmelilerin gözü Aralık ayı enflasyonuna çevrildi. Yılın son ayında enflasyonun yüzde 0,26'nın üzerinde çıkması halinde, kamu çalışanları ve emeklileri, yılın ikinci yarısı için enflasyon zammı alacak.

    Temmuz-Kasım (5 aylık) döneminde memur maaş zammında baz alınan tüketici fiyat artış oranı, yüzde 3,74 olarak belirlendi. Böylece, enflasyon farkı için sınır olan yüzde 4 rakamına 0,26 puan kaldı.

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 3 Ocak 2013 tarihinde (Perşembe günü) açıklayacağı Aralık enflasyonunun yüzde 0,26'nın üzerinde çıkması halinde, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, 2012 yılının ilk yarısından sonra Temmuz-Aralık dönemi için enflasyon farkı zammı alacak.

    Söz konusu fiyat artışından yaklaşık 2,6 milyon memur ile 1,9 memur emeklisi yararlanacak.

    Enflasyon zammı, yeni yıl zammına eklenecek

    Kamu çalışanları ile emeklilerinin, bu yılın ikinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon zammını hak etmesi halinde, mevcut maaşlara söz konusu oran eklenecek. Buna da 2013 Merkezi Yönetim Bütçesi ve toplu sözleşme uyarınca memur ve memur emekli maaşlarına yapılacak yüzde 3'lük artış ilave edilecek.

    Anayasa değişikliği kapsamında toplu sözleşme hakkı elde eden memurlarla ilk toplu sözleşme bu yıl yapılmıştı. Toplu sözleşme süreci 30 Nisan'da başlamış, yaklaşık bir aylık süre içinde kamu işveren heyeti ve sendikalar zam oranları konusunda anlaşamamıştı.

    Anlaşmazlık olması nedeniyle devreye hakem heyeti girmiş, Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki hakem heyeti de 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin zam oranlarını Mayıs sonunda belirlemişti. Buna göre memura 2012 yılı için yüzde 4 4, 2013 için yüzde 3 3 zam verilmişti.

    Ocak-Haziran döneminde tüketici fiyat artışının yüzde 1,97 kalması nedeniyle, memura 2012 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmış, enflasyondan kaynaklanan bir zam farkı ihtiyacı olmamıştı.

    En düşük memur maaşı 1.520 lira

    Halen en düşük memur maaşı aile yardımı hariç 1.520 lira, aile yardımı dahil 1.762 lira düzeyinde bulunuyor. Aile yardımı içermeyen en yüksek devlet memuru maaşı ise 10 bin 430 lira, aile yardımı dahil 10 bin 672 lira seviyesinde.
    Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2013, 00:00
    YORUM EKLE
    YORUMLAR
    veysi mirzaoğlu
    veysi mirzaoğlu - 12 yıl Önce

    telekom özelleşme kurbanı olduk teknisyen emeklisiyim 25 sene dolmadan emekli ettiler işçilere 2000 civarı maaş bağlandı emekli sandığı mensuplarına 1000 civarı bağlandı 2008 emeklisi telekom emeklisi memurların hepsine haksızlık yapıldı bizede intibakın yapılması lazım ilgililere duyurulur

    Hay zam diyen dillerinizi ...
    Hay zam diyen dillerinizi ... - 12 yıl Önce

    Evet şu zam haberlerine nedense "kıl" oluyorum. Yapılan maaş zammı %0, bilmem kaç ama tüketim oranlarına-elektirik,su gibi- baktığımda %20 + ... evet... Durum bu ... Neden haber portalları böyle yapar anlam veremedim. Anca hükümete yalakalık olarak değerlendiririm ...

    msd
    msd - 12 yıl Önce

    allah aşkına henüz enflasyon farkı belli değilken sanki devasa bir zam alacaklarmış gibi MÜJDE başlıllşı haber yapmak bana göre sadece ....

    cayit uçakkuş
    cayit uçakkuş - 12 yıl Önce

    burdan vekillere sesleniyorum bir vatandaş olarak memur emeklilerine verdiğiniz çok bir zam bu verdiğiniz zamları geri alın sizler ve bizleri yönetenler çocuklarına versinlerde daha çok gece kulupleride gezsinler nasıl olsa siz vekiller ağlıyorsunuz maaşlarımız yetmiyor diye maaşlarınıza yapılaçak zamları bir geçede nasıl melcisden geciripde tatile çıktınız sanmayınki bu halk uyanmayaçak bigün uyanaçaklar ve sizlere sandık başında hiç beklemediğiniz tokatı vuraçaklar sizlerinde sonu anavatan partisi vekillerin sonu oaçak bekleyinde görün

    msd
    msd - 12 yıl Önce

    bu ne ya.manşet atmışssınız.emekliye müjde.ne müjdesi.ayrıyetten ne var.ayıp.yazık hatta.

    y.ercan
    y.ercan - 12 yıl Önce

    memur emeklileri ne zaman hatırlanacak.Yetkililer ev kırsı,su,telefon,doğalgaz faturaarının ne kadar olduğunu biliyormu,bu maaş bunları ödermi.Birde hasta olmayacaksın.

    c. kanlı
    c. kanlı - 12 yıl Önce

    Emekli sandığından emekli olanlar devletin üvey evladı sigortalılar öz evladı

    selahattin arslan
    selahattin arslan - 12 yıl Önce

    bunlar geçe yarisi kentilerıne yüzde 50 zam yabar emeliye gelinçe yüzde 3 ama bu insanlara mustehakbunlara oy veriyorlar yaziklar olsun


    SIRADAKİ HABER