EĞİTİM-ÖĞRETİM ÖDENEĞİ BÜTÜN ÇALIŞANLARA VERİLECEK ...

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretim ödeneğinin bir maaş tutarına yükseltilmesi ve hizmetli, şef, şoför gibi sınıflara da genişletilmesine yönelik bir düzenleme hazırlayarak, Maliye Bakanlığı'na gönderdi

EĞİTİM-ÖĞRETİM ÖDENEĞİ BÜTÜN ÇALIŞANLARA VERİLECEK ...
Maliye Bakanlığı, öğretim ödeneğinin yükseltilmesi ve kapsamının genişletilmesine ilişkin çalışmayı değerlendirmeye aldı. Toplu sözleşme görüşmelerinde karar çıkması halinde öğretim ödeneği iki katına kadar çıkacak ve tüm personeli kapsayacak.
 
Öğretmenlere, her yıl eğitim ve öğretim yılı başlangıcında verilen öğretim ödeneğinin artırılması konusundaki çalışmalar son aşamaya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretim ödeneğinin bir maaş tutarına yükseltilmesi ve hizmetli, şef, şoför gibi sınıflara da genişletilmesine yönelik bir düzenleme hazırlayarak, Maliye Bakanlığı'na gönderdi.
 
Star'dan Hüseyin Özay'ın haberine göre Maliye Bakanlığı ise bütçe imkanlarını dikkate alarak, düzenlemenin öncelikle toplu sözleşmelerde görüşülmesini kararlaştırdı. Buna göre, 2014-2015 yılında memurlara verilecek zam oranları, bu yıl ağustos aylarında görüşülecek. Toplu sözleşme sürecinde, öğretim ödeneği de masaya yatırılarak karara bağlanacak.
 
En az 1.400 TL'ye yükselebilir
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın teklifi kabul edilirse, 2012-2013 dönemi öğretim yılı için verilen 700 liralık öğretim ödeneğinin en az bin 400 liraya çıkarılması söz konusu olacak.
 
Ayrıca, öğretim ödeneğinden öğretmenler dışındaki eğitim personeli de yararlanacak. Eğer bir artış yapılmazsa önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlere 740 lira düzeyinde öğretim ödeneği verilecek.
 
haber7
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ  ACAR
ALİ ACAR - 11 yıl Önce

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ ÖĞRETMENE ÖDENİYOR AMA BU ÖĞRETMEN NE YAPIYOR BU PARAYI EĞİTİM ÖĞRETİM HAZIRLIĞI DİYE ÖDENİYOR ÖĞRETMEN NEYİ HAZIRLIYOR BİZ HİZMETLİ OLARAK HAZIRLIYORUZ BU DÜZENİ HİZMETLİ OLMASA BİR ÖĞRETMEN TEMİZLİKMİ YAPMIŞ KALORİFERMİ TEMİZLEMİŞ ADI EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ ÇİLEYİ ÇEKEN HİZMETLİLER KAYMAĞINI YİYEN SAYIN ÖĞRETMENLER .,DİYECEĞİM DOĞRUMU BİLMEM.

ahmet gül
ahmet gül - 11 yıl Önce

kardeşim eğitim calışanında sıkıntı hizmetli memurda neden ödenekyokkkkk

BAŞBUĞ
BAŞBUĞ - 11 yıl Önce

SENDİKALAR UYUYORMU TEMİZLİGİ BİZ YAPALIM PARAYI ÖGRETMENLER ALSIN HİZMETLİLERE CAGRIM SENDİKADAN TOPLU İSTİFA EDELİM SENDİKA ÖGRETMENLERİNDİR

memur
memur - 11 yıl Önce

sayın yetkililer öğretmene eğitim ödeneği verilorda memura niye verilmiyor bir okulun tüyükü memurlar üstleniyor. meb diyin öğretmen aklınıza geliyor öğretmenide doyurmanız mümkün değil benim çalıştığım okulda 30yıllık 3 idareci var birgün izin alamıyorum. imza atmalarını bile bilmiyorlar. yalansa bi okulları gezin görün koltuk sevdalısı olmayın sendika yetkililere sesleniyorum bi okulları gezin de görün hangi şartlarda çalışıyoruz syg. slm.

başbuğ polat
başbuğ polat - 10 yıl Önce

hiznetlilere ancak babayı veriler secimde oy istemesini bilirler memursen varken bize eğitim ödeneği vernezler

başbuğ
başbuğ - 10 yıl Önce

aman hizmetliye bakanmı var

başbuğ
başbuğ - 10 yıl Önce

sendikalar istfa etmeli memur sen bizi sattılar

başbuğ
başbuğ - 10 yıl Önce

öğretmenin maaşına zam verin hizmetiden az maaş alıyor bizden alın öğretmene verin


SIRADAKİ HABER