EGEMEN BAĞIŞ NASIL ÖĞRETMENLERİN UMUDU OLDU ?

- AB BAKANI EGEMEN BAĞIŞ ARGE ve AB MERKEZİ ÇALIŞANLARINA SAHİP ÇIKMALI

EGEMEN BAĞIŞ  NASIL  ÖĞRETMENLERİN UMUDU  OLDU ?
 AB BAKANI EGEMEN BAĞIŞ ARGE ve AB MERKEZİ ÇALIŞANLARINA SAHİP ÇIKMALI
-
 
Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı bir e-posta ile son yıllarda dünyada en iyi 5 meslek arasında gösterilen ve Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan meslekler arasında bulunan ARGE birimlerini iptal etti ve bu birimlerde görevlendirme yoluyla çalışan öğretmenlerin okullarına geri dönmelerini istedi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri de hiç vakit kaybetmeden görevlendirmeleri sona erdirerek yeri geldiğinde şube müdürü, müdür yardımcısı hatta il milli eğitim müdürü gibi çalışan, mesai kavramı olmaksızın işlerine gönül veren ve alanlarında uzmanlaşan öğretmenleriyle vedalaşmak zorunda kaldı. 
 
Yıllardır Türkiye’nin Avrupa Birliği uyum sürecinde özellikle Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yütütülen programlar kapsamında Türkiye’nin Avrupa’da üst sıralarda olmasında büyük emekleri olan ARGE ve/veya AB birimlerinin kapatılmasına Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde hiçbir bürokrat ses çıkarmazken, elde edilen başarıları büyük bir onurla Avrupa’nın her noktasında dillendiren ve bunlardan sürekli bilgisi olan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış başta olmak üzere ilgili bakanlığın hiçbir temsilcisi de bir direnç gösteremedi.
 
GÖREVLENDİRME ÖĞRETMEN SÜRECİNDE NELER OLDU?
 
1- Ulusal Ajans bünyesinde uzman olarak çalışan Milli Eğitim Bakanlığı personeli öğretmenlere dokunulmadı, unvanları değişti ve görevlendirme yolu ile çalışmaya devam ediyorlar.
2- Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında çalışan öğretmenlere APK uzmanlığı ya da eğitim uzmanlığı gibi kadrolar verilerek görevlerini fiilen yapmaları sağlandı ve çalışmalarına devam ediyorlar. (Edecekler)
3- Taşra teşkilatlarında çalışan görevlendirme öğretmenlerin ise görevlendirmeleri sona erdi ve okullarına dönmeleri istendi.
 
SORULAR :
 
 
1- Bugün ARGE birimleri ile Valiliklerin AB Merkezlerinde görevlendirme ile çalışan ve yıllardır bu konularda eğitim gören, eğitimler veren ve projeler hazırlayan öğretmenlere herhangi bir kadro, unvan verilmesi uygun olmaz mıydı?
 
2- AB Bakanı Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ya da Başbakan ile görüşerek durumun önemini ve bu çalışmalarda bu birimlere ihtiyaç duyulduğunu dile getirmesi uygun olmaz mıydı?
 
3- Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ARGE Birimlerinde ya da İçişleri Bakanlığı bünyesinde Valilik AB Merkezlerinde, kendi bakanlıklarının aksine daha çok AB Bakanlığının işlerini yapan bu arkadaşlara farklı bir uygulama ile sahip çıkılsa uygun olmaz mıydı?
4- Bugün maaş karşılığı derse girecek olan öğretmenin AB projeleri ile hareketlilik yapmaları sonucunda öğrencilerin derslerinin boş geçeceği ve bu uygulamanın yerelde başarısızlığı ve huzursuzluğu getireceği birilerince Bakan Ömer Dinçer’e anlatılması uygun olmaz mıydı?
 
5- MEBSİS, formatör gibi birimlere sahip çıkan MEB’in il milli eğitim müdürlükleri için büyük önem arz eden ARGE birimlerine de sahip çıkması uygun olmaz mıydı?
 
 
Daha önce de söylediğimiz gibi Bakan Ömer Dinçer yanlış bilgilendiriliyor. Bakan Ömer Dinçer’e gidenler “Efendim” “Emredersiniz” demekten sorunları dile getiremiyor. Genel Müdürler, grup başkanları ve il müdürleri bile  Sayın Bakan’a ulaşıp dertlerini anlatamıyorlar. 
 
Dinleyiniz Sayın Bakanım, dinleyiniz.
 
Daha Yabancı basının haberi yok olanlardan.. Eğer olsaydı şöyle başlıklar atarlardı emin olun..
 
“AB Üyesi TÜRKİYE, AB Birimlerini Kapattı”
 
“ARGE çalışmalarında en başarısız ülkeler arasında yer alan TÜRKİYE, ARGE’leri kapattı”
 
Gülmezler mi halimize Sayın Bakan….
 
Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin de parasının olduğu bu fonlardan en iyi şekilde faydalanılmasını sağlayan ARGE birimlerini kapatmanın ne AB Bakanlığı’na ne de Milli Eğitim Bakanlığı’na hiçbir faydası olmayacaktır. 
 
AB Bakanı Egemen Bağış’ın bir an evvel, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hatta Valilikler için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile bir araya gelerek bu sorunu çözmek adına adım atmasını, çözemiyorsa eğer Sayın Başbakan ile görüşerek AB uyum sürecinde bu tür bir uygulamanın Türkiye’yi ileriye değil, geriye götüreceğini dile getirmesini bekliyor, saygılarımızı sunuyoruz.
 
Türkiye ARGE Platformu
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Göktürk
Göktürk - 12 yıl Önce

Yatmanın yeğane yolu ARGE ye kapak atmaktır...Ful ücret, mesai kavramı yok!... oh ne alaaaa...EBS Liler için biçilmiş kaftan... yat yat sendikacılğa devammmm... O birimde görev yapıp ARGEnin ne olduğunu bilmeyen ama sınıfta duramayıp buraya kapak atanları sağ olsun sayın Ö DİNÇER okullara postaladı da iyi oldu...sade öğretmen( bunları okuyunca pek kızanlar olacak ama gerçek bu KRAL ÇIPLAK)

argeci
argeci - 12 yıl Önce

Belli Sade ogretmensin derse gir. Yatis.kendini gelistirme Allah bilirya sinifcisindir seni. Argeci yapsalar baliklama atlardin ben niye argeci degilim diyonmu sizi hukumetin yagcilari once. Argeler ne is yapar onu ogrenin

argeci
argeci - 12 yıl Önce

Belli Sade ogretmensin derse gir. Yatis.kendini gelistirme Allah bilirya sinifcisindir seni. Argeci yapsalar baliklama atlardin ben niye argeci degilim diyonmu sizi hukumetin yagcilari once. Argeler ne is yapar onu ogrenin

SIRADAKİ HABER