BU İLDE ÇALIŞAN POLİSLER BOŞANIYOR !

Turizm cennetinde görev yapan polislerin yüzde 10'unun boşandığı iddia edildi. Eski Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, "Bu durum Polis Akademisi hocalarınca araştırma konusu yapılabilir" dedi.

BU İLDE ÇALIŞAN POLİSLER BOŞANIYOR !
6 BİN 500 POLİS

Son yıllarda Antalya merkez ve turizm ilçelerinde görev yapan polisler arasındaki boşanma oranının arttığı ve kentte görevli 6 bin 500 polisin yüzde 10'unun boşandığı belirtildi. En çok boşanma oranının ise; Konyaaltı, Muratpaşa, Lara, Alanya, Kemer ve Manavgat ilçelerinde görev yapan polisler arasında olduğu öğrenildi.


Eşlerinden ayrılan polislerin yüzde 20'sinin turist olarak Antalya'ya gelen başta Doğu Bloku ülkeleri olmak üzere yabancı uyruklu kadınlarla evlendiği iddialar arasında.

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, boşanan polisler konusunda ellerinde istatistiki bir veri ya da rapor olmadığını ifade etti. "Ancak 6 bin 500 polisin dosyasını tek tek inceleyerek bir veriye ulaşabiliriz. Bu araştırma da zaman alır. Eşinden ayrılan bazı polislerin yabancı uyruklu kadınlarla evlendiğini biliyoruz. Bu sayının çok yüksek olduğunu tahmin etmiyoruz" dediler.

Aynı yetkililer, sadece Antalya'ya tayin olan polislerin şehirde görev yapmaya başladıktan sonra boşanmadığına dikkat çekerek, "İlgili yönetmeliğe göre boşanma tayin nedeni sayılıyor. Nüfusu Afyon, Isparta, Burdur vb. kayıtlı olan polisler boşandıktan sonra memleketlerine yakın olduğu için Antalya'yı tercih ediyor. Böyle olunca Antalya'da çalışan polislerdeki boşanma oranı yüksek olarak yansıyor" dediler.

Aynı yetkililer, “İlgili yönetmeliğe göre boşanma tayin nedeni sayılıyor. Nüfusu Afyon, Isparta, Burdur vb. kayıtlı olan polisler boşandıktan sonra memleketlerine yakın olduğu için Antalya’yı tercih ediyor. Böyle olunca Antalya’da çalışan polislerdeki boşanma oranı yüksek olarak yansıyor” dediler.

Akademi araştırmalı

3 yıl Antalya Emniyet Müdürlüğü yapan Dr. Ali Yılmaz ise “Şayet söylendiği gibi poliste boşanma oranı yüzde 10  arttıysa bu konu Polis Akademisi öğretim üyelerince sosyolojik yönden bir araştırma konusu olabilir” diye konuştu.

RUS TURİSTLERİN GÖZDESİ ANTALYA

Antalya'ya 2011'de hava yolu ile gelen turist sayısında rekor kırıldı. Turizm başkentine gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2010'a göre yüzde 12 arttı. Geçen yıl Antalya'ya havayolu ile 10 milyon 701 bin 147, deniz yoluyla da 183 bin 527 kişi olmak üzere toplam 10 milyon 884 bin 674 turist geldi. 2010'da Antalya'yı 9 milyon 580 bin 322 turist ziyaret etmişti. Antalya Havalimanı'ndan en fazla 2 milyon 714 bin 960 sayı ile Rus turist giriş yaptı. Rusları sırasıyla Almanlar, Hollandalılar, İngilizler, İsveçliler, Fransızlar, Ukraynalılar, Norveçliler, Avusturyalılar ve Polonyalılar izledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER