BİR ÖĞRETMEN VE ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İSYANI !

Bir öğretmeni bir halk eğitim merkezi müdürünün alan değişikliği isyanı.

BİR ÖĞRETMEN VE ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İSYANI !
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Branşım Sınıf Öğretmeni olup yan alanım Beden Eğitimidir.
21-26 Eylül 2012 tarihleri arasında Bakanlığımız tarafından açılan öğretmenlerin İl İçi Alan Değişikliğine doğrultusunda kendi kurumumda kalarak Beden Eğitimi alanına geçmek istiyorum. Fakat Mebbis üzerindeki başvuru formunda bulunduğum kurumda yan alanıma başvuru yapamıyorum. Beden Eğitimi alanına geçmem için kurum değiştirmem ve idarecilik görevini bırakmam gerekiyor. Diğer kurumlarda çalışan idarecilere ( ilkokul – ortaokul - lise ) norm kadroları dolu olsa dahi her türlü alan değişikliği ( diplomalarında yan alanı bulunmayanlara normu olmasa dahi Teknoloji ve Tasarıma – Türk Dili yazanlar Türkçeye – Matematik yazanlar İlköğretim Matematiğe vs.) ve  idarecilik görevlerini bırakmadan yan alanlarına geçebilme hakkı verilirken Halk Eğitimi Merkezlerindeki idarecilere neden bu hak verilmiyor.
Norm kadro düzenlemeleri ile ilgili gelen her resmi yazıda; “Halk Eğitimi Merkezlerinin norm kadrolarında hiçbir şekilde değişiklik yapılmayacaktır.” denilmektedir. Dolayısıyla kurumumuzun norm kadrolarında değişiklik veya güncelleme hakkı tanınmamaktadır.
Kurumumuzda her branşta kurslar açılmaktadır.
Talim Terbiye Kurulu 26/09/2012 tarih ve 5357 sayılı karar alarak Sınıf Öğretmenlerinden diplomalarında; Yan alanı “Türk Dili” yazılı olanlar “Türkçe” ve “Matematik” yazanlara da “İlköğretim Matematik” alanına alan değişikliği başvuru hakkı vererek alan değişikliği başvurularını 27 Eylül 2012 saat: 17:00’ ye kadar uzatmıştır. Fakat Halk Eğitimi Merkezlerindeki idarecilerin kendi kurumlarında alan değişikliği ile ilgili bir karar almamıştır. Dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezlerindeki İdareciler kendi kurumlarında alan değişikliği yapamamışlar ve mağdur edilmişlerdir.
 
 Yönetici Atama Yönetmeliğinde Halk Eğitimi Merkezlerine idareci ( müdür – müdür yardımcısı ) olarak atanabilmek için herhangi bir alan öğretmeni olmak yeterli iken  ( her alanda kurslar açtığı için ) bizim kurumumuzda alan değişikliği yaparak yan alanımıza geçemememiz bizleri mağdur etmiştir. Bu durum Yönetici atama yönetmeliğine de ters düşmektedir.
Durumun değerlendirilerek; Halk Eğitimi Merkezlerindeki idarecilere de kendi kurumlarında kalarak alan değiştirme hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İsteğim Kamudan.com olarak bu konuyu genel olarak ele alıp Halk Eğitimi Merkezlerindeki idarecilerin alan değişikliğinde genel olarak nasıl mağdur edildiğini gündeme taşımanızdır.
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir Müdür
Bir Müdür - 12 yıl Önce

Ben ilkokul ve ortaokul olarak bölünmüş tek binada tek müdür olarak görev yapmaktayım.Branşım sınıf öğretmeni ancak diplomada da yazdığı gibi lisans tamamlayarak yan alanım ilköğretim Türkçe öğretmenliği oldu.Alan değişikliğine başvurduk fakat reddedildik.Sebep ise kadrumuz ilkokuldaymış.Bu nasıl iş! Hem ilkokul hemde ortaokul müdürü olarak çalış ama sen ilkokul müdürüsün de kabul etme.Biz ne olacağız.Yöneticilerin tamamımının yan alanları varsa geçiş için gerekli çalışmanın yapılması gerekmektedir.Zira İstanbul,Yozgat gibi iller yöneticilerin alan değişikliğini ilkokul ortaokul diye ayırmamış onaylamış.Bu ülke genelinde birliğin olmaması demek.Hatay farklı yorumluyor diğer iller farklı yorumluyor,olan bizlere oluyor.Destek bekliyoruz.

ERGENELİ
ERGENELİ - 12 yıl Önce

HOCAM HAKLISINIZ. DEFALARCE YAZIYOR VE SÖYLÜYORUZ.ARTIK BU SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜN. HER İL KAFASINA GÖRE YAPIYORSA DİĞERLERİN MADURİYETİ GİDERİLMELİ TŞK.

oktay
oktay - 12 yıl Önce

aynen katılıyorum bunu gündemde tutun bakanlığa iletin mağduriyet söz konusu bizde aynı konuda muzdaribiz saygılar

fenci ne olacak
fenci ne olacak - 12 yıl Önce

bizde biyoloji öğretmenliği mezunuyuz.Liseden biyoloji öğretmeni fene geçti.Biz üstelik tezli yüksek lisansla ve yurt dışında yayınlanmış 2 makalem olmasına rağmen fene geçemedik. bu nasıl iş anlamadım.Benden kafası az çalışıp fen edebiyat fak. gidenler biyolojiden şimdi fene geçti.Eğitim fakültesi yerine ilahiyata gitmek lazımmış.Hakkım haram olsun ....

RIZA HOCA
RIZA HOCA - 12 yıl Önce

HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE MÜDÜR YARDIMCILARININ KADROLARI KURUMDA KALMAK ÜZERE ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMASI HAKKI TANINMALIDIR BUNU LÜTFEN ÇÖZÜN SAYGILAR

Selahattin Başcı
Selahattin Başcı - 12 yıl Önce

Halk Eğitim Merkezinde görevli idareci olupta konuyu yargıya taşıyan var mı?Kamudan haber mağdur olduğumuz bu durumda neden sesimizi duyurmuyor?

Ahmet Yımaz
Ahmet Yımaz - 12 yıl Önce

Halk Eğitimi Merkezi İdarecisi olarak,Kamudan habere ve bu haberi yazan meslektaşıma teşekkürlerimi sunarım.Umarım bu durum bakanlığımız tarafından dikkate alınır ve bu mağduriyetimiz bir an önce giderilir.

ahmet
ahmet - 12 yıl Önce

ya idareciliğ yada öğretmenliği bırakırsan sorun kalmaz.


SIRADAKİ HABER