BİR MEMURUN İNANILMAZ KARİYER ÇİZGİSİ !

Memurun ilginç kariyer çizgisini ortaya çıkardı

BİR MEMURUN İNANILMAZ KARİYER ÇİZGİSİ !

 

Meclis’teki soru önergesi, bir memurun ilginç kariyer çizgisini ortaya çıkardı. TBMM Başkanvekili Sağlam, Eroğlu’nun Şahin’in akrabası olup olmdağını bilemeyeceklerini söyledi.

CHP’li Ali Özgündüz, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Bahattin Eroğlu adlı memurun, TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin’in akrabası olduğu, bu nedenle araştırmacı kadrosuyla Meclis’te işe alındığı iddialarına yer verdi. Özgündüz, Eroğlu’nun geçtiğimiz aylarda Safranbolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bazı kamu kurumlarının yemek ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla tutuklandığını da hatırlattı.

Sağlam yanıtladı

Önergeyi Cemil Çiçek adına yanıtlayan TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, şunları belirtti:

“Bahattin Eroğlu, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümü mezunudur. Eroğlu, 1995 - 1999 arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinde daktilograf, 1999 - 2005 arasında İstanbul Esenler Belediyesi’nde zabıta memuru, 2005 - 2011 arasında ise Karabük Safranbolu Belediye Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Başkanlık Makamı 23 Mart 2011’de, 1. Büyük Millet Meclisi Binası’nda (Kurtuluş Savaşı Müzesi) görev yapmak üzere Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü müze araştırmacısı kadrosuna naklen atamıştır.

Eroğlu, tutuklanmasını takiben, Başkanlık Makamının 7 Şubat tarihli onayı ile ve Devlet Memurları Kanunu gereğince tutuklandığı tarihten geçerli olarak görevden uzaklaştırılmış ve açıkta kaldığı süre içinde hak ve yükümlülükleri yerine getirilmiştir. Ayrıca ilgili hakkındaki iddialar hususunda inceleme, gerekirse soruşturma yapmak üzere Başkan Müşaviri Mehmet Önal ve Müşavir Haydar Dinçer görevlendirilmiştir. Soruşturma raporunda, ilgili hakkındaki iddianamenin hazırlanması ve adli soruşturmanın gizliliğinin kalkmasından sonra incelemeye ve soruşturmaya devam edileceği belirtilmiştir.

Safranbolu Sulh Ceza Mahkemesi, ilgili hakkında 24 Şubat tarihinde tahliye kararı vermiştir. Eroğlu hakkında isnat olunan suç fiilinin niteliği, başka bir kamu kurumundaki hizmete ilişkin olduğu ve halen Kurumumuzda istihdam edildiği hizmet dikkate alındığında soruşturmaya konu olan fiilin hizmetin devamına engel olmadığı anlaşılmıştır. Görevden uzaklaştırma tedbirinin kaldırılarak, ilgilinin görevine iadesine karar verilmiştir.”

Sağlam, Özgündüz’ün, “TBMM eski Başkanlarından Mehmet Ali Şahin’in akrabası olması nedeniyle TBMM’de işe başladığı iddiaları doğru mudur?” sorusunu ise, “Kurumumuz çalışanlarının kimlerle akraba olduklarına dair Kurumumuzda bir kayıt tutulmamaktadır” diye yanıtladı. KAYNAK : VATAN GAZETESİ
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER