BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ÇALIŞAN ANNELERE MÜJDELİ HABER

Başbakan Erdoğan, ''esnek çalışma'' metodu ile çalışan anneleri rahatlatacak adımların atılacağını söyledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ÇALIŞAN ANNELERE MÜJDELİ HABER

 


 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş Konfederasyonu'nca düzenlenen, ''Küresel Kadın Emeği Buluşması'' etkinliğine katılarak bir konuşma yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kaybedilmiş hakların yeniden elde edilmesine vesile olmasını dilediğini belirten Erdoğan, kadının her anlamda hak mücadelesinden yana olduklarını ifade ederek, ''Bunu bütün yüreğimizle destekliyoruz ve destekleyeceğiz'' dedi.

Dul kadınlara 2 ayda bir 500 lira yardım

Geleceğe bakışlarının çok farklı olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Onun için kadının çalışmasında 'esnek çalışma' diye ifade ettiğimiz adım çok önemli. Onun üzerinde gerek Çalışma Bakanımızın gerekse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çalışmaları var'' dedi.

Esnek çalışma metodu ile anneliği rahatlatacak adımların getirileceğinin altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti: ''Bugüne kadar dul hanımlarla alakalı 500 lira yardım meselesini getirdik. İki ayda bir 500 lira veriyoruz. Niye? Destek olsun diye. Bu yeterli bir şey olduğu için değil, en azından bir destek olsun diye. Yani, 'benim devletim, benim yanımda' bunu görsün. Bunu getirdik. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir iktidar var mı? Bunu sadece biz yaptık. Evinde çocukları için, ilköğretimde, orta öğretimde, lisesinde hepsinde parasal destek veriyoruz. Bu parasal desteği çocuğa, babaya vermiyoruz, anneye veriyoruz. Niye? Çünkü anneye verdiğimiz değer sebebiyle. Çünkü anne onu çocuğuna harcar, sigaraya harcamaz, alkole falan da harcamaz, çocuğuna harcar.''

Suriye halkı kıyımdan geçiriliyor

Konuşmasında Suriye'de yaşananlara da değinen Erdoğan, ''Suriye halkının 2 yıldır, elinde her türlü savaş makinesi olan bir diktatör tarafından alçakça kıyımdan geçirildiğini'' ifade etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile geçmişte ailece görüştüğünü anımsatan Erdoğan, ''Bir anda her şey değişti. Değiştiği anda, biz de kitabımızdan sildik attık. Çünkü halkına bu şekilde zulmedenler bizim dostumuz, arkadaşımız olamaz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Suriye'de her gün kadınlar çocuklar ölüyor. Maalesef bu, dünyanın dikkatini çekmeye yetmiyor. Lafla bu iş yürümüyor, icraat, uygulama istiyor. Böyle bir çifte standartla küresel bir hak mücadelesi inşa edilemez. Böyle ön yargılarla, kara propagandalarla küresel bir dayanışma inşa edilemez'' değerlendirmesinde bulundu.

Çözüm sürecine kadınlardan destek isteği

Şu anda bir çözüm süreci içerisinde olunduğunu anımsatan Erdoğan, ''Burada hanım kardeşlerimden çok şey bekliyorum. Çünkü eğer siz bir işe, 'dur' derseniz evvelallah o iş durur. Bu mücadelede sizin gücünüzü hisseden, gören, bilen bir başbakan olarak sizden özellikle bu desteği bekliyoruz ve hanım kardeşlerimizin sorunlarını çözmede katkısını aldığımız Hak-İş Kadın Komitesi'nin çok daha aktif biçimde dayanışma ve işbirliği içinde ortak çözüm süreçlerinde yer almasını diliyorum.'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER