BAKAN BABACAN'DAN ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ İLGİNÇ ÖNERİ !

Başbakan yardımcısı Babacan, Öğretmenlere performans sisteminin getirilmesi gerektiğini ifade etti.

BAKAN BABACAN'DAN ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ İLGİNÇ ÖNERİ !
Başbakan yardımcısı Babacan, Öğretmenlere performans sisteminin getirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Sağlıktaki başarının en önemli sebebi doktorlara performans sistemi getirmemizdir.
 Eğitimde de performans sistemini getirmemiz gerekiyor ki, çok çalışmayan yada fazla gayret göstermeyen öğretmenlerimizle gayretli öğretmenlerimiz ayırt edilebilsin” dedi.
 
Cep telefonu, bilgisayar üretenlerin vasıflı olması gerekiyor. Bunu yapamazsak 2023 hedeflerimiz hayal olarak kalır. Öğretmenleri iyi seçin diyoruz. Çünkü eğitim dönüp dolaşıp öğretmen faktörüne dayanıyor. KPSS sonucuyla alınan öğretmenlerin belki bir kısmı iyi olur ama bir kısmından da verim alamıyoruz. Daha iyi seçilmiş çalışan öğretmenler çok çok önemli. Sağlıktaki başarıların en önemli sebebi doktorlara performans sistemi getirmemizdir. Eğitimde de performans sistemini getirmemiz gerekiyor ki çok çalışmayan yada fazla gayret göstermeyen öğretmenlerimizle gayretli öğretmenlerimiz ayırt edilebilsin. Şu an hiçbir ayrım, bir fark yok. Aynı maaşı alıp aynı zamanda emekli oluyorlar" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
zeki er
zeki er - 12 yıl Önce

sen ek ödemeden haber ver, sayın bakan. ay sanunda elime geçen parayı düşünmekten kendimi eğitime veremiyorum. verdiğin maaşla bu kadar olur ancak.

Örtmen
Örtmen - 12 yıl Önce

Sağlıkta ölçüm nicelikle yapılıyor.Öğretmenin yaptığı iş somut değil. Çok tehlikeli sonuçlara yol açar.

SA
SA - 12 yıl Önce

Doktorlar kadar maaş verseler performansımız süper olur :)

mehmet
mehmet - 12 yıl Önce

en dusuk maasli uni mezunu ogretmen olsun calisan adamlarin hepsi sorusturma yesin okulu duzeltmeye calisan insan okulu guzellestirmek sanami kalmis laflari dolassin bin tane gereksiz is verilsin ogretmeni doven ogrenciyi okuldan 3 gun uzaklastirma cezasi ver sonra konus bu mebin basina mebi bilen biri gelmedigi muddetce teskulati taniyan ve ogretmeni asagilamayan biri gelmedimi basari olmaz doktorlarin performansi ile bu kiyaslanacak seymi

özmert
özmert - 12 yıl Önce

maşallah herkes eğitim bakanı oldu memlekette.bende senin performansını yetersiz görüyorum.Ne olacak şimdi.Parayı kıs,iş bekle.Oh ne güzel.Öğretmenleri yetiştiren fakülteleri,fasulyeden hocaları bir sorgulayın bakalım.Fakülteler yüksek lise gibi.çoğunun içi boş.doktorla öğretmeni performans bakımından benzeştirmek ne kadar mantıklıdır?

SIRADAKİ HABER