ASTSUBAYLARIN İNTİBAK YASASI MECLİS'TE

Emekli olmuş veya halen görevli olan ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun astsubayların, 2 yıllık Astsubay Meslek Yüksekokulu mezunu kabul edilmesi içi kanun teklifi hazırlandı. CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı tarafından Meclis Başkanlığı'na...

ASTSUBAYLARIN İNTİBAK YASASI MECLİS'TE

Emekli olmuş veya halen görevli olan ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun astsubayların, 2 yıllık Astsubay Meslek Yüksekokulu mezunu kabul edilmesi içi kanun teklifi hazırlandı.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinin gerekçesinde 6318 Sayılı yasa ile 4 yıllık fakülte mezunu olan subay ve astsubaylara 1'inci derecenin dördüncü kademesine yükselme imkanı tanındığı ancak yasada ek gösterge değişikliği yapılmadığı içi bu yükselmenin emekli maaşlarına bir yansımasının bulunmadığı belirtildi.

    Astsubaylar için intibak yasasının bir türlü çıkartılamadığı kaydedilerek, “Subay yetiştiren harp okulları 1963 yılına kadar 2 yıl, 1971 yılında 3 yıl, 1974 yılında ise 4 yıl olarak düzenlenmiştir. Eğitim süresi arttıkça yeni eğitim yılının özlük hakları bakımından getirdiği avantajlar, geçmişte mezun olan çalışan ve emekli personelin özlük hakları ile intibak ettirilerek eskilerin mağduriyeti giderilmiştir. Aynısı geçmişte astsubay okullarının eğitim süreleri arttıkça astsubaylara da verilmiştir. Ancak 2002 yılında astsubay okulları Meslek Yüksek Okulları'na dönüştürülerek eğitim süresi 2 yıla yükseltilmiş ve bu düzenlemeden dolayı yeni bir intibak düzenlemesi yapılmamıştır.” denildi.

Kanun teklifi, eşit işe eşit ücret ve Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereği çalışan ve emekli olmuş astsubayların, 2 yıllık meslek yüksekokul mezunu kabul edilerek intibaklarının yapılmasını öngörülüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
HİDAYET BELEŞOĞLU
HİDAYET BELEŞOĞLU - 12 yıl Önce

BİR TÜRLİÜ ASTSUBAYLARTIN ÖZLÜK HAKLARI DÜZELMEDİ. GELDİ 2013 NE OLACAK BEKLİYORUZ. % 20 ZAM NE OLACAK. İNTİBAK DÜZENLEMESİ NE OLACAK.

ismail karakoç
ismail karakoç - 12 yıl Önce

adımız belli ast subay yani subayın astı.Çalışma koşullarımız farklı, orduevlerimiz farklı, maaşlarımız farklı.....5 yıllık bir subay, 22 yıllık bir astsubay ile aynı maaşı alıyor.Astsubay evli nüfusu 4 veya 5 kişi olmuş çocukları okutuyor, ev kirası, çocukların servis ücreti vesaire vesaire gideri çok. 4-5 Yıllık subay bekar lüks sefa içinde bu hak mı?Bir birlikte subay sayısı az ama lojmanın %40 onlara, astsubay sayısı subayın mevcudunun 80 katı ama lojmanın %30'u astsubaylara.

BEDRİN ASLANI
BEDRİN ASLANI - 12 yıl Önce

AH BE KARDEŞİM BİZ ASTSB LARI KANDIRIYORLAR BEN HAKKIMI MAHŞERDE ALACAĞIM SORUMLU OLAN HERKESTEN YEDİKLERİ HURMALARIN HESABINI MAHŞERDE SORACAĞIM AMA GERÇEKTEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM VE HAKKIMIZ OLANLARI VERMİYORLAR AMA BÜTÜN BASIN YAIN VE MİLLET GERÇEKLERİ GÖRDÜ BEN ARTIK VATANDAŞLA KONUŞURKEN YAHU BUNLAR NEYMİŞ PES DOĞRUSU DİYOR VATANDAŞ ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

SIRADAKİ HABER