ALO 147'YE BAKIN NELER ŞİKAYET EDİLİYOR

Zühal TOPÇU "Her bakan; eğitimde kalite, PISA, OECD ülkeleri gibi terimleri ağzından düşürmemiştir. " dedi ve ekledi.

ALO 147'YE BAKIN NELER ŞİKAYET EDİLİYOR
Okul yöneticileri ve öğretmenlerini rencide eden tavır ve hâller sergilenip kurumları, yöneticileri ve eğitim camiasının geneli yıpratılmıştır.

Sistemde sürekli suçlu arayarak olumlu iletişim ortamları kurulmamış; öğretmenler, yöneticiler, veliler, sendikalar suçlu ilan edilmiştir.

Öğretmenlerin eş durumu atamalarını çözmek bir yana ailelerin parçalanmasına kadar varan bu süreci yönetemeyip konu, içinden çıkılamayacak bir hâle getirilmiştir.

Çarpık dönüşüm sonrasında sınıf öğretmenliği fazlasının doğması, yöneticilerin norm fazlası konumuna düşürülmesi, alan değişikliği gibi yanlış çözüm yollarının uygulanması gibi hatalı politikalarla Bakanlığa duyulan güven sarsılmıştır. 

Zühal Topçu Alo 147 hakkında da şunları söyledi;
 
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurulan ALO 147 Öğretmen ve Yönetici Şikâyet Hattı var ki, öğretmenleri ve yöneticileri canından bezdiriyor. Bütün kararlar öğrenci merkezli alınmaya çalışılırken öğretmen neredeyse yok sayılmıştır. ALO 147 telefon hattıyla binlerce öğretmen ve idareci yerli yersiz iftira ve ihbarlarla aşağılanmış, soruşturmalar birbirini takip etmiştir.

Sizlere bir örnek vermek istiyorum: ALO 147 hattını arayan bir veli bir okul müdürü hakkında "Müdürün okuldaki malzemeleri kamyonla götürdüğü" şikâyetinde bulunuyor. Bu şikâyeti ve iftirayı yapan veliden delil ve görüntü istenmeden bu durum okul müdürüne soruluyor. "Gece okuldan kamyonla her gün bir şeyler götürüyormuşsunuz; lütfen cevap yazınız" Okul müdürü 147'yi arayarak bu iftiranın sahibini soruyor ancak bu bilgi kendisiyle paylaşılmıyor. Onuruyla, gururuyla oynanan bu okul müdürünün yerine lütfen kendinizi koyunuz.

Yine bir örnek de öğretmen üzerinden verelim: Bir veli ALO 147 hattı üzerinden öğretmenin çocuğuna kötü davrandığını ve hakaret ettiğini şikâyet ediyor. Okul müdürü şikâyet edilen öğretmen hakkında işlem başlatıyor. "Hangi öğrenciye hakaret edilmiştir? Araştıralım." Ancak ALO 147 hattı "İsim veremeyiz, gizlidir." diyor. Okul müdürü ne cevap verecek? ALO 147 inanın amaca hizmet etmiyor. Artık, öğrenciler bile sınıfta öğretmene 147 şikâyet hattı tehdidinde bulunuyorlar.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
lgs
lgs - 6 yıl Önce

lgs sınavını liütfen kaldırın matematik sorularını Allah rızası için kolay yapın ya

HÜSNÜ  ER
HÜSNÜ ER - 7 yıl Önce

Değerli il milli eğitim müdürleri,milli eğitim bakanlığı yetkilileri ve sayın milli eğitim bakanı ben istanbulda ikamet etmekteyim ve kırtasiye çalıştıran bir emekli öğretmenim.sağolsun devletimiz okullara bedava kitap dağıtıyor bu bizi etkiliyor derken şimdide öğretmen arkadaşlarımız sınıf annelerini yanına alarak resmen okullarda kitap satışı yapmaktadırlar.devlete ve belediyeye vergi veren bizler parayı kazananlar ise açgözlülük yapan öğretmen arkadaşlarımız.bir devler memuru ek iş ve ticaret yapamaz.buna rağmen öğretmenlerin bir kısmı sınıf annelerini kendi bu yasal olmayan işlerine alet etmektedirler.tatil,kitabından, hikaye ve kaynak kitaplara kadar bu işin ticaretini yaparak yasal suç işliyorlar.biz şikayetten ziyade bir önlem alınarak küçücük çocuklarımızı eğitmenlerinden yanayız kitap ticareti ve komisyonculuğunu yapan bir eğitimcinin aklı hep kazançta olacağı için çocuklarımızı iyi bir insan ve vatan evladı yapacağından hem esnaf olarak hemde veli olarak ümitli değiliz.birde sayın yetkililere sesleniyorum soruşturmaya gönderdikleri müfettişlerin sadece birkaç veli dinleyip ifade tutanaklarını tutmalarını istemiyoruz lütfen gelen yetkililer hem öğrenci velilerini hemde çevre esnafını dinlesinler.biz öğretmenlerimizi şikayet etme yanlısı değiliz.sadece ticaret yapıp çevre esnafını zarara sokmalarından şikayetçiyiz.devletimiz yine ders kitaplarını öğrencilerimize bedava dağıtsın ama lütfen öğretmenlerimizin,yardımcı ders kitabı,hikaye ve tatil kitaplarını öğrencilerimize satıp bunlardan gelir elde etmelerine engel olsun.kırtasiyeci olarak sadece defter,kalem ve silgi satacak durumdan bizleride kurtarsınlar.ben şikayetten ziyade önlem alınması için isteklerimizi sayın yetkililere bildirmek zorunda kaldım.ticaret ve dağıtımcılık yapan öğretmenleri listesi bende var ama önce ikaz edilmesinden yanayım.özellikle tüm kırtasiyeci arkadaşlarım adın yetkililerden rica ediyorum.bu durumu düzeltsinler.saygılarımla.

BAHTİYAR
BAHTİYAR - 6 yıl Önce

ANKARA BALGAT Mehmet Akif Ersoy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi yanında çalışıyorum. Sıkça okul öğretmenlerini okul sınırları içerisinde ellerinde sigara ile dolaşırken görüyorum. Birde şu sıralarda okul bahçesinde mangal partileri düzenliyorlar. Okulun işçi kadrosunu geç saatlere kadar çalıştırdıkları oluyor. İlgililer hiç mi denetim yok?

Biri
Biri - 5 yıl Önce

11.sınıfım ve müdür yardımcısı sırf tahtayı açtım.diye bana vurdu bugün dünya kadınlar günü.üstelik gururum çok incildi gereğinin yapılmasını iatiyorum artık

Yahya Türk
Yahya Türk - 7 yıl Önce

Ben 2011 yılında ehliyet sürücü sertifikami aldım karakola gittim almak için evrakları mi verdim herşey çok normal sürücü belgesi basılmış bana alamasin dedi polis memuru neymiş efendim 191/1den dosyam varmış ondan alamazmisim bunu bana veren kasap değil bakkal hiç değil milli eğitim bakanli verdi nasıl olur dedim polis memuru benden 5 sene beklemelisin dedi dosyan düşsün he bekleyemem dersen 10 bin getir ben senin işini halledeyim dedi ben okadar param olmadığını söyledim ve bana 191/1 madeyi koyan mahkeme heyeti ne gittim kaldıramayiz dediler velaşı kelam yıl 2016 oldu 5 sene geçti dedim gidiyimde belgemi alayım dedim bu seferde ne deseler iyi olur neymiş efendim sürücü kurslar müdürü yeni yürürlüğe giren bir kanun çıkarmış 2 yıl içerisinde belgeni almadın yandı yani anliycaniz nereye doğrudan gittimse hepsi benim üzerime oynanmış ulan bir kerede şans bize gülsün yok vermediler hakkımı yiyen kim varsa Allah biliyor öbür tarafta iki elimde yakanızda ben şimdi soruyorum hepsinin suçlusu benmiyim birkerede biri çıkıp demiyor biz haklı insanların hakını yedik bende ne yaptım polis kontrol olan yerde durmuyorum arkamdan cezayı yazın nede olsa siz bu devletin eşeği siniz bizde sizlere eşek gibi durucaz durmuyorum tamgaz yola devam ama birisi önümde durmasın fren tutmas vurur ezerim he cezami alıcam alıyım ama siz vermediniz biz suçlu değiliz sürücü kursarı müdür suclusu

YASİN CİNNİ
YASİN CİNNİ - 6 yıl Önce

Sivas Özel İdare Ortaokulunda okuyorum Teknoloji Tasarım hocamız ''YAVUZ ŞİMŞEK ''Bize yazılı yapmadan not veriyor geçen hafta dersi işledik ve bitti biraz zaman kalmıştı birkaç öğrenci korku filmi izleyelim dedi bazı öğrenciler itiraz etti ama yinede izledik şimdi bu hocanın yüzünden teşekkür alıyorum eğer sınav yapsaydı yüksek not alacağıma inanıyordum ve takdir belgesi alacaktım ama yazılı yapmadığı için uydurukça bir not yazdı ve teşekkür alıyorum gereğinin yapılmasını arz ederim

VEYSEL
VEYSEL - 6 yıl Önce

Bursa Sabiha Köstem ortaokulu Türkçe öğretmeni SELİN ERTAŞ yüzünden çocuğum okula gitmek istemiyor çünkü öğrenci ayrımı yapıyor. Sevmediği öğrencilere burun kıvıran, sevdiği öğrencileri göklere çıkaran despot bir öğretmen. Sizin göreviniz bir öğretmen olarak öncelikle çocuklara okulu sevdirmek değil mi? Neden benim çocuğum sizin gibi despot bir öğretmen yüzünden Türkçe dersinden soğusun ki. Eğer dengeyi kuramıyorsanız bu mesleği bırakıp evinizde oturun. Yazık bu çocuklara!

Fevzi sarikan
Fevzi sarikan - 6 yıl Önce

Tekirdağ çorlu ilçesinde atatürk ilk öğretim okulunun ana sınıf öğretmenin sürekli dedi kodu yaparak velileri birbirine sokuyor. Çocuk ayrımı yapıyor hangi veli ile iyise onun çocuğuna iyi davranıyor ve ana sinifi bu 1 sınıf degilki çocuklara toplama işlemi yaptırıyor sürekli ve çocuklar okuldan biliyor.arkadasin kızına bagirdi icin kızı 1 aydan beri okula gitmiyor yani ve hiç umursamıyor.cocuk okuldan soğumuş sürekli ağlıyormuş artık okula görmeyecek diye.ve diyer arkadaşım duru olmadığı için aidat ödemedi diye müdür yardımcısı slm soyleyim çocuğun boğazından nasıl başka çocukların hakkını yedi yor diyormuş evet ben arkadaşları olarak yazıyorum.cunku seneye benim çocuğum da okula gidicek bu okulda yalan dolanla insanlar oldukça onları tutup yapıyorlar yani buna bi çare bulun lütfen çünkü bu öğretmenler çocukları okula gitmek istemezlerse bu öğretmenlerin suçudur


SIRADAKİ HABER