400 ZABİT KATİBİ ALINACAK

400 Zabıt Katibi Alınacak

400 ZABİT KATİBİ ALINACAK
 
Kamu kurum ve kuruluşlarından bazılarının merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatlarına ait dolu kadrolarda derece değişikliğine gidilirken boş kadrolarda ise sınıf, unvan ve derece değişiklikleri yapıldı. 
Bugün yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Sayıştay Başkanlığı,  Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına ait bazı dolu kadroların derecelerini değiştirirken, boş kadroların bazılarının da sınıf, unvan ve derecelerini değiştirdi.
Yapılan değişikliklere bakıldığında, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına ait 400 adet Hizmetli kadrosunun iptal edilerek, 5-8 derecelerde GİH Zabıt Katibi kadrosu ihdas edilmesi, bu Kurumun yakın zamanda Zabıt Katibi alacağı düşüncesi oluşturdu.
 
 
Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı: 
1/8/2013 TARİHLİ VE 2013/5157 SAYILI KARARNAMENİN EKİ
KARAR
 
MADDE 1 - (1) Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolardan; ekli (3) sayılı cetvellerde yer alan dolu kadroların dereceleri ve ekli (4) sayılı cetvellerde yer alan boş kadroların sınıf, unvan ve dereceleri aynı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 2 - (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 - (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER