2011 Memurun Yaz Kılık ve Kıyafet Dönemi

Ankara Valiliğince çıkarılan 17.05.2011 tarihli yazı ile kamu persoeneli yaz kılık ve kıyafet uygulama dönemi belirlenerek giyinme esasları belirlendi.

2011 Memurun Yaz Kılık ve Kıyafet Dönemi
Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle, personelin daha rahat ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere, 25.10.1982 tarih ve 17849 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince; personelin 15 Mayıs-15 Eylül 2011 tarihleri arasında aşağıda esasları dahilinde yaz kıyafetleri ile çalışmaları uygun görülmüştür.

Yönetmelik Hükümleri gereğince;

a) Bayan Personel: Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olacaktır. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılacaktır.

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmeyecektir. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olmayacaktır. Terlik tipi (Sandalet) ayakkabı giyilmeyecektir.

b) Erkek Personel: Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilecektir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmeyecektir. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulacak, her gün sakal traşı olunacak ve sakal bırakılmayacaktır. Ceketsiz, kısa ve uzun kollu gömlek giyilebilecek, bina içinde gömleksiz ve çorapsız dolaşamayacaktır.

Makam odalarına girerken ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kaldırılmıştır.

c) Önemli miktarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması hususunda gereken tedbirler alınacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin; Yönetmelik ve genelge hükümlerine uygun kılık-kıyafet içinde bulunmasından sıralı amirler sorumlu olacaktır.




 
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER